Συντονισμένες προκλήσεις κατά της Ελλάδας από τουρκικά Υπουργεία και φιλοκυβερνητικές εφημερίδες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Yeni Safak: Η Ελλάδα κάθεται στο τραπέζι με τον τρομοκράτη της Λιβύης -Προκλητικό χάρτη με “σημεία οριοθέτησης” ΑΟΖ δημοσιεύει Τούρκος πρέσβης

Για «ανίερες» συμμαχίες μεταξύ Αθήνας και «τρομοκρατών» στη Λιβύη κάνει λόγο σήμερα στο πρωτοσέλιδό της η τουρκική εφημερίδα «Yeni Safak», κατηγορώντας την Ελλάδα για οικονομικές συνεργασίες με τον στρατάρχη Χαφτάρ της Λιβύης, τον οποίο αποκαλεί «τρομοκράτη» και για κλιμάκωση της προκλητικής της πολιτικής μετά την υπογραφή του μνημονίου Τουρκίας-Λιβύης για την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών στην ανατ. Μεσόγειο.

keimeno yeni safak2

Όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τη φιλο-κυβερνητική εφημερίδα, δυνάμεις του Χαφτάρ, ο οποίος αντιπολιτεύεται την επίσημη κυβέρνηση στην Τρίπολη, τον Οκτώβριο υπέγραψαν στην Αθήνα συμφωνία με την ελληνική LEEAD Consulting Company, προκειμένου να αναλάβει την ανοικοδόμηση της Βεγγάζης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Λιβύης, που ελέγχεται από τα στρατεύματα Χαφτάρ.

Το σχέδιο φέρει το όνομα «Θεμέλιο Σχέδιο για τη Γενική Αστική Ανάπτυξη της Βεγγάζης» και σύμφωνα με τη «Yeni Safak», που επικαλείται ως πηγή την ιστοσελίδα «Αλ Μαρσάντ», στη συνάντηση μεταξύ ελληνικής εταιρείας και Λίβυων συμμετείχε και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, καθώς και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Στη συνάντηση αυτή ο Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε ότι η Αθήνα είναι έτοιμη για την επαναλειτουργία του ελληνικού προξενείου στη Βεγγάζη και την αεροπορική και θαλάσσια επανασύνδεση των δύο πόλεων. Στη συνάντηση ήταν επίσης παρόντες και εκπρόσωποι εταιρειών που συνεργάζονται με το ελληνικό αεροδρόμιο και έχουν σχέση με επικοινωνίες και ψηφιακή τεχνολογία.

«Η Ελλάδα που δεν μπόρεσε να χωνέψει τη συμφωνία (με τη Λιβύη), μετά τις τελευταίες εξελίξεις κάλεσε τον πρόεδρο της λεγόμενης βουλής του Χαφτάρ στο Tobruk στην Αθήνα και απείλησε να απελάσει τον πρέσβη της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης», σχολιάζει η τουρκική φιλο-κυβερνητική εφημερίδα.

Παράλληλα, πληθαίνουν τα δημοσιεύματα και τα σκωπτικά σχόλια στον τουρκικό τύπο για την αντίδραση της Ελλάδας στη συνεργασία Τουρκίας – Λιβύης

Η εφημερίδα «Hurriyet» πρωτοσέλιδα σήμερα κάνει λόγο για «Κίνηση ματ της Τουρκίας» και παραθέτει δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» με τίτλο «Η Αθήνα πιάστηκε στον ύπνο», ενώ παράλληλα άλλα μέσα ενημέρωσης μιλούν για «συμφωνία που έκανε έξαλλο το Μητσοτάκη».

Προκλητικό χάρτη με “σημεία οριοθέτησης” ΑΟΖ δημοσιεύει Τούρκος πρέσβης

Συνεχίζουν να διαφημίζουν το εξωφρενικό “μνημόνιο” που υπέγραψαν με την Λιβύη οι Τούρκοι αξιωματούχοι.

Σε πρόσφατη ανάρτησή του στο Twitter, ο πρέσβης Çağatay Erciyes, Γενικός Διευθυντής Ναυτιλίας και Αεροπορίας του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, δημοσίευσε χάρτη με σημεία της “οριοθέτησης”.

.

.

Τα σημεία που αναφέρονται στον χάρτη του tweet ως «εξωτερικά όρια στην Ανατολική Μεσόγειο» είναι τα εξής:

A-Β: «Συμφωνία Τουρκίας-ΤΔΒΚ 2011»
C-D-E: «Μέση γραμμή μεταξύ ενδοχώρας Αιγύπτου-Τουρκίας»
E-F: «Συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης».

keimeno turkish aoz

Να σημειωθεί πως ο Erciyes έχει υπηρετήσει ως πρέσβης στον Λίβανο και στον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO).

Νέα τουρκική πρόκληση: «Μαξιμαλιστικές και ασυμβίβαστες ελληνικές και ελληνοκυπριακές αξιώσεις» -Τι λέει για το Καστελόριζο το τουρκικό ΥΠΕΞ

sigmalive

ΔΗΜΟΦΙΛΗ