Στους δρόμους από σήμερα τα τρακτέρ στην κεντρική Ελλάδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεκινά σήμερα ο «χορός» των κινητοποιήσεων των αγροτών με τα τρακτέρ να βγαίνουν στους δημόσιους δρόμους ως μέτρο πίεσης για την εφαρμογή των προεκλογικών εξαγγελιών, όπως αναφέρουν, για την ανακούφιση του μικρομεσαίου παραγωγού.

Η ΕΟΑΣΝΛ, οι Αγροτικοί Σύλλογοι και η Επιτροπή Αγώνα της Επαρχίας Φαρσάλων υλοποιώντας την απόφαση της Πανθεσσαλικής Σύσκεψης του Παλαμά, αποφάσισαν Συλλαλητήριο-Μπλόκο στα Φάρσαλα, στις 11:00’ το πρωί διεκδικώντας, δίκαιες τιμές σε όλα τα αγροτικά προϊόντα, μείωση του κόστους παραγωγής, καμιά αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές, αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να μείνει δημόσιος χαρακτήρας του οργανισμού.

Την ίδια ώρα η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, καλεί όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού να συγκεντρωθούν στις 12 το μεσημέρι, στον Ε-65, στο ύψος του Δέλτα. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΟΑΣΚ, Κώστα Τζέλλα δε θα υποχωρήσουν αν δε διασφαλισθεί ο μόχθος τους, ζητώντας να πληρωθούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά στην παραγωγή του βαμβακιού. Επίσης γίνεται λόγος για τη μείωση του κόστος παραγωγής και τη επιστροφή του φόρου για τα καύσιμα.

Αναφορικά με τη χρονική διάρκεια των κινητοποιήσεων, όλοι σημειώνουν ότι θα εξαρτηθεί από την ανταπόκριση της κυβέρνησης στην υλοποίηση των διεκδικήσεών τους, αλλά και των συναδέλφων τους σχετικά με τη δυναμική που θα καταγράψουν στα μπλόκα.

.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=QyC2nXG8w8Q&w=620&h=350]

.

Πηγή: lamiareport

ΔΗΜΟΦΙΛΗ