Όταν ο Ερντογάν δεν ξαναμίλησε για τη Συνθήκη της Λωζάνης…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας σήμερα από τη Θράκη- σήμερα στην Αθήνα, αύριο στην Άγκυρα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς για το προσφυγικό. Η μόνη περίπτωση που “έκανε πίσω”, τουλάχιστον στα λόγια, ήταν μετά τη συνάντησή του στο Προεδρικό Μέγαρο και την αντιπαράθεσή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

“Πυκνή ομίχλη μετά το Λονδίνο” είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της “Καθημερινής”, “Ομίχλη μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν” ο τίτλος της “Αυγής”, “Μαύρα μαντάτα από το Λονδίνο” της “Δημοκρατίας” και “2+1 Διαφωνίες” το πρωτοσέλιδο των “Νέων”.
Η Τουρκία, πάντως, χωρίς καν να αναμένει τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο, προανήγγειλε ότι μετά την επικύρωση του Μνημονίου με τη Λιβύη από τα Κοινοβούλια της Άγκυρας και της Τρίπολης, θα ξεκινήσει έρευνες και γεωτρήσεις στις θαλάσσιες περιοχές που οριοθετούνται από αυτό, όπως δηλαδή πράττει ήδη στην Κύπρο, αυξάνοντας κατακόρυφα την ένταση στην περιοχή. “Η μόνη περίπτωση που τελικά ο Ερντογάν ¨έκανε πίσω¨, τουλάχιστον στα λόγια, ήταν μετά τη συνάντησή του στο Προεδρικό Μέγαρο, καθώς δεν ξαναμίλησε για τη Συνθήκη της Λοζάνης”, έλεγε χθες παλαιός πολιτικός στα “Παιχνίδια Εξουσίας”.

Η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου σήμερα στη Θράκη, μάλιστα, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς η συγκεκριμένη περιοχή θεωρείται ένα “στοίχημα” και ως προς την ανάπτυξή της και ως προς την αρμονική σχέση χριστιανών-μουσουλμάνων.

Με ακόμα, ίσως, μεγαλύτερο ενδιαφέρον αναμένεται η επίσκεψη του έλληνα αντιπροέδρου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά, που θα συνοδεύεται από την αρμόδια Επίτροπο για το μεταναστευτικό Ίλβα Γιόχανσον αύριο στην Τουρκία, μετά τις συνομιλίες που έχει στην Αθήνα την Πέμπτη.

Ο Μ. Σχοινάς είναι ο πρώτος ευρωπαίος αξιωματούχος που επισκέπτεται την Άγκυρα μετά την υπογραφή του Μνημονίου Τουρκίας- Λιβύης και τα όσα συνέβησαν στο περιθώριο της Συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο και, μάλιστα, για ένα τόσο κρίσιμο θέμα, όπως το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

https://www.news247.gr/sthles/paichnidia-exousias/otan-erntogan-den-xanamilise-synthiki-lozanis.7544284.html

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ