Από τα ψηλά στα χαμηλά. Μπήκε στο αεροπλανο υπουργός και κατέβηκε παραιτημένος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από τα ψηλά στα χαμηλά. Μπήκε στο αεροπλανο υπουργός και κατέβηκε παραιτημένος.Οι Αυστραλοί περίμεναν να υποδεχτούν υπουργό και υπουργό δεν βρήκαν.
Ο Αντώνης Διαματάρης απώλεσε τον τίτλο του υφυπουργού Εξωτερικών στο αεροδρόμιο του Σίντνεϊ.

Στο αεροδρόμιο του Σίντνεϊ έμαθε ο Αντώνης Διαματάρης ότι πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών. Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν πληροφορίες της «Εφ.Συν.» από την Αθήνα, ενώ το επιβεβαίωσαν και αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης της ομογένειας, με χαρακτηριστικό το δημοσίευμα της εφημερίδας «Νέος Κόσμος» στην ηλεκτρονική της έκδοση.
Στο ίδιο δημοσίευμα γινόταν αναλυτική αναφορά στις αποκαλύψεις της εφημερίδας μας, τονίζοντας παράλληλα το θέμα που είχε προκύψει με τις ανύπαρκτες σπουδές του υφυπουργού. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Διαματάρης από χθες επρόκειτο να πραγματοποιήσει οκταήμερη επίσκεψη στην ομογένεια της Αυστραλίας και το πρόγραμμά του περιλάμβανε τις πόλεις Σίντνεϊ, Αδελαΐδα, Μελβούρνη και Περθ.
Μάλιστα κατά τη διάρκεια της αναχώρησής του έκανε και ανάρτηση στο twitter μέσα από το αεροπλάνο, σημειώνοντας: «Με πολύ χαρά και ενθουσιασμό αναχωρούμε εντός ολίγων λεπτών για το Sydney της Αυστραλίας, όπου θα συναντηθούμε με τα αδέρφια μας, θα ακούσουμε τις απόψεις τους και θα τους μεταφέρουμε την αγάπη της Μητέρας Πατρίδας».
Ωστόσο, οι αποκαλύψεις της «Εφ.Συν.», τόσο για τον συνεργάτη του Τάσο Φιλιππάκο όσο και για τις εταιρείες στην Αμερική στις οποίες εμφανίζεται ως ceo, τον πρόλαβαν στο αεροδρόμιο, μαζί με την ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης να σταματήσει τη συνεργασία μαζί του.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ομογενειακής ιστοσελίδας της Αυστραλίας Greekcitytimes, ο κ. Διαματάρης θα πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής αύριο για την Ελλάδα και μέχρι τότε θα πραγματοποιεί ιδιωτική επίσκεψη στη χώρα.
«Απειλές» μέσω του «Εθνικού Κήρυκα»
Με… μονόστηλο, λιτά και απέριττα, δημοσιεύτηκε αρχικά η είδηση της παραίτησής του στον «Εθνικό Κήρυκα», εφημερίδα της οποίας είναι ιδιοκτήτης.
Η παραίτηση συνοδευόταν και από τη δήλωση του κ. Διαματάρη, στην οποία βέβαια δεν γινόταν κανένας λόγος για την ουσία των αποκαλυπτικών δημοσιευμάτων (για το θέμα του συμβούλου, δηλαδή, και των εταιρειών), αλλά έκανε γενικόλογες αναφορές απ’ αυτές που συνηθίζονται σε τέτοιου είδους περιπτώσεις, όταν ο εμπλεκόμενος δεν έχει να εκδηλώσει τίποτε άλλο παρά μόνο την αμηχανία του.
Λίγες ώρες αργότερα, όμως, δημοσιεύτηκε το κύριο άρθρο της εφημερίδας στην ηλεκτρονική της έκδοση, το οποίο αναφερόταν στον κ. Διαματάρη και την παραίτησή του, σημειώνοντας ότι αυτή η εξέλιξη γέμισε πίκρα την ομογένεια και τα Πατριαρχεία! Παράλληλα, όμως, το κύριο άρθρο είχε απίστευτα κενά σε αρκετά σημεία που δεν πείθουν κανέναν. Ας τα δούμε αναλυτικά:
«Οι προσωπικές επιθέσεις κατά του κ. Διαματάρη είχαν στόχο το πρόσωπο του Πρωθυπουργού. Και αυτό δεν θα μπορούσε να το επιτρέψει ο ίδιος ο κ. Διαματάρης, ο οποίος και θεώρησε την παραίτηση ως ενδεδειγμένη πράξη». Εδώ, το άρθρο παρουσιάζει τον πρώην υφυπουργό ως… ήρωα, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν ότι τον παραίτησαν και δεν παραιτήθηκε.
«Γνωρίζοντας τον πρώην εκδότη και διευθυντή μέσα από τις δεκαετίες συνεργασίας μαζί του, και επειδή γνωρίζουμε ότι η επίθεση ήταν ενορχηστρωμένη από συγκεκριμένα περιθωριακά άτομα στην Ομογένεια, και που τουλάχιστον ένας εξ αυτών με ποινικό μητρώο, σε συνεργασία με τον κ. Αλέξη Τσίπρα, που συνεχίζει να απογοητεύει τους ομογενείς, τα πάντα θα απαντηθούν στην κατάλληλη ώρα». Αυτό αγγίζει τα όρια συκοφαντικής δυσφήμησης για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Δεν ήξερε…
Στη συνέχεια το κύριο άρθρο γίνεται ακόμα πιο… απολαυστικό, καθώς οι συντάκτες του αναφέρουν πως ο κ. Διαματάρης… δεν ήξερε για τον νόμο στην Ελλάδα που απαγορεύει σε πολιτικούς να έχουν την οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα. Αναφέρουν: «Εμείς μαθαίνουμε ότι η κυριότερη αιτία της παραίτησης ήταν η ύπαρξη ενός νόμου στην Ελλάδα που του απαγόρευε να προεδρεύει εταιρειών. Πώς να το ξέρει στην Αμερική, όταν όλοι, ακόμη και οι Πρόεδροι μπορεί να είναι και επιχειρηματίες;».
Και συνεχίζουν… «Μόλις ενημερώθηκε, με την πρώτη ευκαιρία που βρέθηκε στις ΗΠΑ κατέθεσε τα έγγραφα αλλαγής, αλλά και εκεί η γραφειοκρατία μαζί με τη γιορτή της Ημέρας των Ευχαριστιών καθυστέρησαν την εμφάνιση της αλλαγής στις δύο εταιρείες για τις οποίες τον κατηγορούν».
Ας μας επιτραπεί ένα προσωπικό σχόλιο στο ρεπορτάζ με αφορμή την τελευταία φράση: Με όσα διαβάζουμε στο άρθρο, στο τέλος θα φταίνε και οι… γαλοπούλες, που αποτελούν το παραδοσιακό μενού της Ημέρας των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ, επειδή ο κ. Διαματάρης δεν επικαιροποίησε εδώ και μήνες τα περιουσιακά του στοιχεία!
Πιο κάτω, το άρθρο αναφέρει πως «η Ομογένεια δεν πρέπει να πικραθεί» και προειδοποιεί πως «όλα θα απαντηθούν και όσοι ήθελαν να χτυπήσουν τον Πρωθυπουργό μέσω του ομογενή Υπουργού του δεν κατάφεραν τίποτα άλλο από το να αποκαλύψουν για μια ακόμη φορά το πόσο φοβούνται τον Απόδημο Ελληνισμό. Κι αυτό θα φανεί σύντομα».
Αραγε, με την τελευταία φράση, η εφημερίδα παραδέχεται ότι ο κ. Διαματάρης λειτουργούσε ώς σήμερα ως «κομματάρχης» της Ν.Δ. στην ομογένεια –όπως τον καταγγέλλουν διάφορα ομογενειακά μέσα;– και όχι ως υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας; Αξίζει να σημειωθεί ότι στο άρθρο δεν γίνεται καμία αναφορά στα ψέματα του κ. Διαματάρη για τα πτυχία που υποτίθεται πως κατείχε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ