Πέθαναν την Βασίλισσα Ελισαβετ.

Την περασμένη Κυριακή το βράδυ κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η είδηση πως η 93χρονη βασίλισσα Ελισάβετ απεβίωσε.

Εκατομμύρια Βρετανοί πληροφορήθηκαν τον «θάνατο» της βασίλισσας στο Twitter, το Facebook και το WhatsApp και κορυφώθηκε η σχετική αναζήτηση στο Google, εξαναγκάζοντας το παλάτι του Μπάκιγχαμ να διαψεύσει γρήγορα τα «fake news».
Εκπρόσωπος του Βασιλικού Ναυτικού ανακοίνωσε σήμερα πως η φήμη ξεκίνησε από μια παρανόηση κατά την διάρκεια άσκησης σε μία από τις ναυτικές βάσεις του την περασμένη εβδομάδα. Η φήμη ξεκίνησε την Κυριακή, όταν ένα screenshot από μία ομάδα στο WhatsApp έγινε viral. Επρόκειτο για μια συνομιλία μεταξύ ανδρών του Βασιλικού Ναυτικού, στην οποία αναφέρεται πως η βασίλισσα απεβίωσε από καρδιακή ανακοπή. Ο χρήστης «Gibbo» προώθησε το μήνυμα, που αναφέρει: «Η βασίλισσα απεβίωσε σήμερα το πρωί, καρδιακή προσβολή, θα ανακοινωθεί στις 9.30 αύριο το πρωί» και σε άλλους χρήστες.
Την Παρασκευή το πρωί το Βασιλικό Ναυτικό επιβεβαίωσε πως το παραπάνω μήνυμα ήταν μέρος μιας άσκησης με την κωδική ονομασία «Operation London Bridge», η οποία πραγματοποιήθηκε στη ναυτική και στρατιωτική βάση Yeovilton, στο Σόμερσετ. Η συγκεκριμένη άσκηση αναφέρεται στην επιχείρηση που θα ακολουθήσει τον θάνατο της βασίλισσας, αλλά, όπως φαίνεται, κάποιος που έλαβε αυτό το μήνυμα «προετοιμασίας» το θεώρησε αληθινό και το προώθησε και σε άλλους. Σύμφωνα με την επιχείριση London Bridge σε περίπτωση θανάτου της βασίλισσας θα ενημερωθεί πρώτα ο πρωθυπουργός και ανώτατοι κρατικοί αξιωματούχοι και μετά η είδηση θα ανακοινωθεί στα επίσημα μέσα ενημέρωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ