Φυσικά "αντιβιοτικά" που μας κάνουν καλό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η φύση έχει προσφέρει πολλές θεραπευτικές λύσεις για την υγεία που μπορούν να μας βοηθήσουν στην καταπολέμηση διαφόρων ασθενειών και παθήσεων.

Τον 4ο π.Χ. αιώνα ο Ιπποκράτης (460 π.Χ.-360 π.Χ.) δίδασκε: «Φάρμακο σας ας γίνει η τροφή σας και η τροφή σας ας γίνει φάρμακο σας».
Και όσο περνάει ο καιρός, όλο και περισσότερες έρευνες έρχονται να τον επιβεβαιώσουν, αφού πλέον οι περισσότερες εταιρίες στρέφονται στη φύση για να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος, ενώ έρευνες καταλήγουν ότι τελικά είμαστε ότι τρώμε.
Η φύση, λοιπόν, μέσα από την ατελείωτη γκάμα προϊόντων της μας προσφέρει και διάφορα “αντιβιοτικά” που βοηθούν τον οργανισμό να ενισχυθεί και να δημιουργήσει αντισώματα.
Χρένο
Καταπολεμά πολλές ασθένειες και ενεργοποιεί το σώμα. Επίσης, βοηθά την πέψη και ενισχύει τη ροή του αίματος, θεραπεύει πέτρες στα νεφρά, βρογχίτιδα και λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Μπορείτε να καταναλώνουν ωμό, ως χυμός ή ένα smoothie.
Ευκάλυπτος
Δρα ως ένα ισχυρό αντισηπτικό, αφαιρεί μύκητες, και αντιμετωπίζει βήχα.
Βιταμίνη C
Πολυάριθμα φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνη C και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και καταπολεμούν το κοινό κρυολόγημα και τη γρίπη. Κάνει καλό στο δέρμα. Θα πρέπει να καταναλώνουμε 100% φυσικό χυμό πορτοκαλιού ή πορτοκάλια καθημερινά.
Μηλόξυδο
Δρα ως αντιβιοτικό και είναι πλούσιο σε μηλικό οξύ. Καταστρέφει τα μικρόβια και θεραπεύει πονόλαιμο.
Σκόρδο
Θα πρέπει να καταναλώνουμε μερικές σκελίδες σκόρδο σε καθημερινή βάση καταπολεμά τις λοιμώξεις, τους ιούς και τα βακτήρια. Έρευνες έχουν δείξει ότι ρυθμίζει επίσης την πίεση και αντιμετωπίζει τον διαβήτη. Το σκόρδο καταπολεμά το κοινό κρυολόγημα, τη γρίπη και καταπραΰνει τους πονόδοντους. Προσθέσετε το σε σαλάτες, ποτά, και σούπες.
Εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ
Καταστρέφει μικρόβια, καταπολεμά τα βακτήρια και τους μύκητες. Αραιώστε πριν από τη χρήση.
Κρεμμύδι
Είναι πολύ κοντά με το σκόρδο και έχει τις ίδιες ιδιότητες. Είναι αποτελεσματικό στη θεραπεία του κοινού κρυολογήματος, της γρίπης, του πόνου και της φλεγμονής.
Μέλι Manuka
Αυτό το μέλι παράγεται στη Νέα Ζηλανδία, και είναι πλούσιο σε υπεροξείδιο. Είναι επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε αντιβιοτικά.
Τζίντζερ
Δρα σωστά στην περίπτωση της γρίπης και του κρυολογήματος, θεραπεύει τη ναυτία, το ανακάτεμα στο στομάχι, καταπραΰνει τους μυς και τις αρθρώσεις. Ωστόσο, θα πρέπει να το αποφύγετε εάν είστε έγκυος.
Κανέλα
Αποτρέπει διαβήτη και ρυθμίζει τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε τη κανέλα Κεϋλάνης και αφήστε τη να σιγοβράσει μέσα σε ένα βραστήρα και φτιάξτε ένα ρόφημα που μπορείτε να αποθηκεύσετε για μερικές ημέρες στο ψυγείο. Πιες τε το με μέλι και λεμόνι.
itrofi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ