Ποιος είναι ο ήρωας-αρχηγός του λιβυκού στόλου που μιλά άπταιστα την ελληνική γλώσσα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


 
 
Ποιος είναι ο ήρωας-αρχηγός του λιβυκού στόλου που μιλά άπταιστα την ελληνική γλώσσα.Ο αρχηγός του λιβυκού στόλου, ναύαρχος Φάρατζ ελ Μαχντάουϊ, ο οποίος ανήκει στις δυνάμεις του στρατηγού Χαλιφά Χαφτάρ του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση καθώς κάνει αναρτήσεις στο facebook στην ελληνική γλώσσα ενώ σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Apha μίλησε ελληνικά.

https://youtu.be/AZq6lGMud2w
Ήταν στις 7 Δεκεμβρίου που σε ανάρτησή του στα social media δεσμεύτηκε να απελευθερώσουν οι λιβυκές δυνάμεις την πρωτεύουσα Τρίπολη και να καταστρέψουν το τουρκικό όνειρο. Με αυτόν τον τρόπο εξέφρασε την αντίθεσή του στη συμφωνία που υπέγραψε ο Ερντογάν με τον Φάγεζ αλ Σάρατζμ για τα θαλάσσια σύνορα.
Ο αρχηγός του λιβυκού στόλου ανήκει στις δυνάμεις του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, ο οποίος ελέγχει σήμερα το μεγαλύτερο μέρος της Λιβύης.
Επί καθεστώτος Μουαμάρ Καντάφι, σπούδασε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων την τετραετία 1974 – 1978. Επέστρεψε ακολούθως στη Λιβύη με λαμπρή καριέρα στο Πολεμικό Ναυτικό.
Γι’ αυτό άλλωστε γνωρίζει καλά την ελληνική γλώσσα καθώς έχει ελληνική στρατιωτική εκπαίδευση. Ήταν συμμαθητής με τον πρόεδρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, αντιναύαρχο ε.α. Αθανάσιο Παναγόπουλο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ