Τα ονόματα καιρικών φαινομένων στην Ελλάδα έκαναν την εμφάνιση τους στην αρχή του 2017 με την έλευση ενός χαμηλού βαρομετρικού που ονομάστηκε, Αριάδνη.
Τι ήταν η Αριάδνη; Ένα βαρομετρικό χαμηλό τον Ιανουάριο του 2017 με αρκετό κρύο και χιόνια σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας. Πόσο διήρκεσε; Λιγότερο από μία εβδομάδα, για την ακρίβεια 5 μέρες. Ήταν κάτι ανήκουστο πρωτοφανές και επικίνδυνο; Όχι.
Γιατί απλά σαν χειμώνας που ήταν, έκανε λίγες μέρες κρύο και σε κάποιες ηπειρωτικές και ορεινές περιοχές χιόνισε. Κάτι που γινόταν πάντα τον χειμώνα! Και που, πρέπει να γίνεται τον χειμώνα…
Στην Ελλάδα της παρακμής και της βλακείας αποφασίσαμε να δίνουμε ονόματα στις βροχερές και κρύες μέρες. Λες και πρόκειται για Κυκλώνες, Μουσώνες, Τυφώνες κλπ, που σαρώνουν τα πάντα στο πέρασμα τους…
Τα εγχώρια ΜΜΕ πιστά στην αισθητική τους άρπαξαν την ευκαιρία όπως συνηθίζουν να μεγαλοποιήσουν/δραματοποιήσουν το οτιδήποτε, ακόμα και να το βαφτίσουν ως κάτι που δεν είναι.
Μπορώ να θυμηθώ τον Ιούνιο του 2018 πόσο άστατος ήταν ο καιρός κατά την διάρκεια του Μίνωα. Αλλά και της Νεφέλης. Βροχές, αέρας, αστραπές, κεραυνοί τοπικά. Και; Από παιδί θυμάμαι κάποια καλοκαίρια αυτές τις έντονες βροχές και μπόρες. Με αστραπές και κεραυνούς. Μάλιστα όλοι ήξεραν ότι οι καλοκαιρινές μπόρες είναι οι πιο έντονες και απροσδόκητες. Πάντα χειρότερες από τις βροχές του φθινοπώρου και του χειμώνα.
Ωστόσο σήμερα αυτές οι μπόρες έχουν όνομα και μας “επιτίθενται”. Μας απειλούν ως πολίτες και ως χώρα, μας τρομοκρατούν! Αυτά τα απειλητικά φαινόμενα/εχθροί έχουν πλέον όνομα και προκαλούν δέος και ατέλειωτες συζητήσεις πολύ μακριά από την πραγματική τους διάσταση. Είναι hot είδηση.
Το κρύο και το χιόνι που μπορεί να εμφανιστεί στις βόρειες περιοχές της χώρας είναι τώρα ζήτημα ζωής και θανάτου.
Με πληροφορίες από το gsok.gr