Πληρώνει 25 εκατ δολάρια στα θύματα του και τη βγάζει λάδι ο Γουάινσταϊν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο σαδιστής κολλητός της Κλίντον, Αμερικανός παραγωγός Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, ήρθε σε διακανονισμό με τις γυναίκες που κακοποίησε και θα πληρώσει 25 εκατομμύρια δολάρια για να μη δικαστεί.

Ο Γουάινσταϊν κατηγορείται για δεκάδες σεξουαλικές επιθέσεις σε γυναίκες του Χόλιγουντ, η γνωστοποίηση των οποίων είχε προκαλέσει ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης αλλά και αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών με την ονομασία «MeToo».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν οι New York Times, ο παραγωγός ήρθε σε συμφωνία με τις περίπου 30 ηθοποιούς και πρώην υπαλλήλους του παραγωγού που τον έχουν μηνύσει, ώστε να μην προχωρήσουν σε δίκη αλλά να λήξει η υπόθεση εδώ. Τα θύματα θα λαβουν συνολικά 25 εκατ. δολάρια, τα οποία θα κατατεθούν από εταιρίες ασφάλειας της Weinstein Company, που ανήκει στον Γουάινσταϊν, κι έτσι ο ίδιος ο παραγωγός δεν θα πληρώσει κανένα από τα θύματά του. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο Γουάινσταϊν δεν θα δικαστεί ποτέ για όσα έχει κάνει σε τόσες γυναίκες και δεν θα πρέπει να παραδεχτεί όσα έχει κάνει.

Ο διακανονισμός θα πρέπει να γίνει δεκτός από το δικαστήριο και να υπογραφεί από όλες τις πλευρές, ώστε να οριστικοποιηθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ