41η Συνάντηση του Συμβουλίου των ΥΠΕΞ του ΟΣΕΠ στην Αθήνα -Θα έρθει ο Τσαβούσογλου;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

41η Συνάντηση του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών των Κρατών-Μελών του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (Αθήνα, 13.12.2019)

Την Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί, στην Αθήνα η 41η Συνάντηση του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών του ΟΣΕΠ, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Οργανισμού.

Κατά τη Συνάντηση του Συμβουλίου θα εξετασθούν οι προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των κρατών-μελών, σε τομείς όπως η ενέργεια, οι μεταφορές και ο τουρισμός.

Στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, αναμένεται να συναντηθεί με τον ομόλογό του από τη Ρουμανία, Bogdan Aurescu, η χώρα του οποίου αναλαμβάνει την Προεδρία, τον Ιανουάριο του 2020.

Οι Υπουργοί Εξωτερικών της Τρόικας του Οργανισμού (Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία), καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου στη 13.00.

Στον ΟΣΕΠ συμμετέχουν 12 κράτη της ευρύτερης περιοχής του Ευξείνου Πόντου (Αζερμπαϊτζάν, Αλβανία, Αρμενία, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Μολδαβία, Ουκρανία, Ρουμανία, Ρωσική Ομοσπονδία, Σερβία και Τουρκία).

Καθεστώς παρατηρητή κατέχουν οι: Αίγυπτος, Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ισραήλ, Ιταλία, Κροατία, Λευκορωσία, Πολωνία, Σλοβακία, Τσεχική Δημοκρατία, Τυνησία και Ευρ. Επιτροπή, ενώ καθεστώς «τομεακού εταιρικού διαλόγου» κατέχουν οι: Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Ιορδανία, Ιράν, Ν. Κορέα, Μαυροβούνιο, Ουγγαρία και Σλοβενία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ