Ραγδαίες εξελίξεις -Διάγγελμα Χαφτάρ: “Αρχίζει απόψε η επίθεση για την κατάληψη της Τρίπολης -Στόχος και τα τουρκικά drones”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Λιβύη καθώς ο στρατάρχης Χαφτάρ ανακοίνωσε μέσω διαγγέλματος την έναρξη της επίθεσης των στρατευμάτων του κατά της Τρίπολης η οποία ελέγχεται από την «κυβέρνηση εθνικής ενότητας» του πρωθυπουργού Σαράτζ.

Σύμφωνα με το Al Arabiya TV, στο διάγγελμά του ο Χαφτάρ υπογράμμισε πως αυτή θα είναι η «τελική μάχη» για την πρωτεύουσα.

Ο Λίβυος Διοικητής προέτρεψε τους “ήρωες” του να προχωρήσουν προς την πρωτεύουσα και να “σεβαστούν τους κανόνες σύγκρουσης και τις αρχές του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου”. Τους προέτρεψε επίσης να μην βλάψουν δημόσιες ή ιδιωτικές περιουσίες.

Ο Χάφταρ κάλεσε τους νέους που έχουν αγωνιστεί κατά του Εθνικού Στρατού της Λιβύης να επανεξετάσουν τη θέση τους και να μείνουν στο σπίτι, για να εγγυηθούν την ασφάλεια. Επίσης δήλωσε ότι οι ένοπλοι στην πόλη θα έχουν ασφάλεια με αντάλλαγμα την παράδοση των όπλων τους.

.

.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως «η Τρίπολη έγινε λαγούμι εγκληματιών».

«Θα ανοικοδομήσουμε την πατρίδα μας. Η ενότητα της Λιβύης διαλύθηκε λόγω των τρομοκρατών. (…) Δεν θα επιτρέψουμε άλλες ταπεινώσεις. Και με τη θέληση του θεού, θα προχωρήσουμε προς την καρδιά της πρωτεύουσας» συμπλήρωσε.

Οι δυνάμεις του Haftar, οι οποίες κατηγορούν την κυβέρνηση εθνικής ενότητας ότι χρησιμοποιούν το διεθνές αεροδρόμιο Mitiga για στρατιωτικούς σκοπούς, λένε ότι στοχεύουν τα “τουρκικά drones” τα οποία επιχειρούν από το συγκεκριμένο αεροδρόμιο εναντίον στα στρατεύματα του Χαφτάρ στη νότια Τρίπολη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ