Σφοδρή τουρκική αντίδραση στην αμερικανική αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων: “Είναι δειλοί…”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Το ψήφισμα της Γερουσίας των ΗΠΑ δεν είναι παρά μια πολιτική παράσταση. Δεν είναι νομικά δεσμευτικό και δεν έχει καμιά ισχύ.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Γερουσία των ΗΠΑ ψήφισε την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Η δήλωση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου:

Το ψήφισμα της Γερουσίας των ΗΠΑ δεν είναι παρά μια πολιτική παράσταση. Δεν είναι νομικά δεσμευτικό και δεν έχει καμιά ισχύ. Εκείνοι που θέλουν να εκμεταλλευτούν την ιστορία για πολιτικούς σκοπούς είναι δειλοί που δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν την αλήθεια.

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

Η απόφαση της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών της 12ης Δεκεμβρίου 2019 για τα γεγονότα του 1915 στερείται ιστορικής συνειδητοποίησης και νομικής βάσης. Δεν είναι δεσμευτική και έγκυρη.

Αυτή η απόφαση της Γερουσίας είναι ένα επαίσχυντο παράδειγμα του πώς μπορεί να γίνει πολιτικοποίηση της ιστορίας. Ωστόσο, όσοι χρησιμοποιούν την ιστορία για πολιτικούς σκοπούς δεν θα επιτύχουν ποτέ τους στόχους τους, αγνοώντας τα γεγονότα.

Η απόφαση αυτή, καθώς οι προσπάθειες για την ανάπτυξη των σχέσεων Τουρκίας-ΗΠΑ συνεχίζονται, είναι καταστροφική, μια προσπάθεια με στόχο τη διάβρωση.

Η μάχη της προστασίας των ζωτικών συμφερόντων της Τουρκίας θα συνεχιστεί παρά τις άδικες αποφάσεις, με αποφασιστικότητα.

Ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν τόνισε:

«Το νομοσχέδιο κυρώσεων που ψηφίστηκε χθες στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας και το ψήφισμα της Αρμενίας που εγκρίθηκε σήμερα στην Γερουσία θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον των διμερών μας σχέσεων», τόνισε στο twitter ο Αλτούν.

«Οι κυρώσεις και οι απειλές δεν θα μας αποτρέψουν να προστατέψουμε τα συμφέροντα της εθνικής μας ασφαλείας», δήλωσε ο Τούρκος αξιωματούχος, τονίζοντας πως αυτά τα δύο ψηφίσματα της αμερικανικής Γερουσίας αποτελούν «ανεύθυνες και παράλογες ενέργειες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ