Δώρο Χριστουγέννων: Τι πρέπει να κάνετε εάν δεν σας καταβληθεί

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έως τις 21 Δεκεμβρίου πρέπει να γίνει η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων και η ΓΣΕΕ παρέχει οδηγίες για το τι πρέπει να κάνει ο εργαζόμενος σε περίπτωση που δεν του καταβληθεί, μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕΠΕΑ/ΓΣΕΕ, http://www.kepea.gr/).

Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία, «σε περίπτωση που το Δώρο Χριστουγέννων δεν καταβληθεί έγκαιρα, οι εργαζόμενοι μπορούν να προσφύγουν στην οικεία Επιθεώρηση Εργασίας, προκειμένου να συνταχθεί μηνυτήρια αναφορά.

Η μηνυτήρια αναφορά διαβιβάζεται στον εισαγγελέα για την άσκηση ατομικής δίωξης σε βάρος του εργοδότη, ενώ, παράλληλα, διαβιβάζεται και στο οικείο αστυνομικό τμήμα για την κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας.

Βέβαια, οι εργαζόμενοι μπορούν να υποβάλουν και ατομικά έκκληση στην αρμόδια εισαγγελία, (χωρίς παράβολο, αν έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ ο πρόσφατος νόμος περί τροποποίησης του Πτωχευτικού Κώδικα, κλπ). Για την υποβολή της μηνυτήριας αναφοράς στην Επιθεώρηση Εργασίας, οι εργαζόμενοι δεν πληρώνουν παράβολο».

Επίσης, η ΓΣΕΕ, μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ, http://www.kepea.gr/), ενημερώνει τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα για τον τρόπο αμοιβής των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Πηγή: dikaiologitika.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ