Θερμή εισβολή στην Ευρώπη 15-20 Δεκεμβρίου 2019

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ασυνήθιστη ατμοσφαιρική κυκλοφορία στο Βόρειο Ημισφαίριο την ερχόμενη εβδομάδα θα οδηγήσει σε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή στην Ευρώπη.

Ήδη σήμερα, Κυριακή 15/12, παρατηρήθηκαν υψηλές θερμοκρασίες ρεκόρ στην Κεντρική Ευρώπη, με τον υδράργυρο για παράδειγμα στο Μόναχο να φτάνει τους 14°C, 10 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Στο παρακάτω βίντεο θα παρακολουθήσετε προγνωστικούς χάρτες με την πορεία των αερίων μαζών στην Ευρώπη μέχρι την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019.

.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=dpIW9jQ8He8&w=612&h=344]

.

Η απόκλιση των θερμοκρασιών σε ύψος περί τα 1500μ πάνω από τη μέση στάθμη της θάλασσας προβλέπεται να φτάσει σε υψηλές τιμές ρεκόρ πάνω από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Ο επόμενος χάρτης δείχνει την απόκλιση της θερμοκρασίας σε αυτό το ύψος από τη μέση κλιματική τιμή της περιόδου 1979-2010, την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019. Οι μεγαλύτερες θετικές αποκλίσεις αναμένονται στα Βόρεια και Ανατολικά Βαλκάνια, ενώ στην περιοχή μας ο υδράργυρος θα παρουσιάσει αισθητή άνοδο με τη θερμοκρασία τοπικά να ξεπερνά τους 20°C. Στα παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα περιμένουμε χαμηλές νεφώσεις και ομίχλη που θα κρατήσουν τον υδράργυρο κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

keimeno hartis thermi eisvoli

https://www.meteo.gr/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ