Νέες απειλές Ερντογάν κατά ΗΠΑ για κλείσιμο του Ιντσιρλίκ και… συστάσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε στο A Haber ότι η Άγκυρα θα μπορούσε να επιδιώξει να κλείσει την αεροπορική βάση Incirlik εάν οι ΗΠΑ προχωρήσουν με επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

“Είναι σημαντικό και για τις δύο πλευρές οι ΗΠΑ να μην λάβουν αμετάκλητα μέτρα … Η Τουρκία, φυσικά, θα ανταποκριθεί σε τυχόν κυρώσεις των ΗΠΑ. Αν χρειαστεί, θα κλείσουμε τόσο το Incirlik όσο και το Kurecik (σ.σ. νατοϊκή βάση ραντάρ)”, ανέφερε.

“Η απόφαση της γερουσίας των ΗΠΑ για τη λεγόμενη γενοκτονία των Αρμενίων είναι άκυρη και κενή για την Τουρκία”, πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν έθεσε επίσης την πιθανότητα ανάπτυξης τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη, αν ζητηθεί από την κυβέρνηση της Τρίπολης, λέγοντας ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να βοηθήσει τη Λιβύη με κάθε δυνατό τρόπο. Επέκρινε επίσης χώρες (κυρίως τη Ρωσία) για την παράνομη αποστολή ιδιωτικών εργολάβων ασφαλείας.

Για Ευρώπη και Ελλάδα

“Οι ευρωπαϊκές χώρες παρέχουν άσυλο στους τρομοκράτες του FETO”.
“Αύριο θα μιλήσω με την καγκελάριο Μέρκελ για το θέμα αυτό.”
«Αυτές [οι δυτικές χώρες] δεν πρέπει να περιμένουν τίποτα από εμάς σε αντάλλαγμα αν συνεχίσουν με αυτή τη συμπεριφορά».

“Η Ελλάδα ενοχλείται από τις ενέργειές μας. Δεν το κάνουμε αυτό για να τους ενοχλήσουμε. Η Τουρκία και η Λιβύη έχουν δικαιώματα σε αυτά τα ύδατα. Θα προστατεύσουμε αυτά τα δικαιώματα”.
“Μπορούμε να διεξάγουμε σεισμικές έρευνες στους τομείς των συμφωνιών και στη συνέχεια να διεξάγουμε γεώτρηση στην ίδια περιοχή”.
“Θα αγοράσουμε επίσης ένα τρίτο πλοίο γεώτρησης.”
“Τα δικαιώματα της Λιβύης και της Τουρκίας θα προστατευθούν με τις συμφωνίες μας, δεν θα επιτρέψουμε μονομερή βήματα. Όλα όσα κάνουμε είναι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ