Google Vs Τουρκία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Google αναστέλλει τις υπηρεσίες της για νέα τηλέφωνα Android στην Τουρκία.

Στην Google επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 93εκ. τουρκικών λιρών ($15εκ.) τον Σεπτέμβριο του 2018 για παραβίαση των νόμων περί ανταγωνισμού με τις πωλήσεις λογισμικού κινητής τηλεφωνίας.
Η εταιρεία δήλωσε ότι θα αναστείλει και τις ενημερώσεις για το Android, εκτός εάν η Τουρκία παραιτηθεί από την απόφασή της.
Η απόφαση δεν θα επηρεάσει τους τρέχοντες χρήστες ή τα τρέχοντα μοντέλα τηλεφώνων που υπάρχουν ήδη στην αγορά. Η απόφαση αναστέλλει τις υπηρεσίες Google μόνο για συσκευές Android που πρόκειται να κυκλοφορήσουν.
.
https://twitter.com/eha_news/status/1206512812211757056
.
Η Google με επιστολή που έστειλε στους επιχειρηματικούς της εταίρους στην Τουρκία, στους κατασκευαστές τηλεφώνων και στις εταιρίες GSM που πουλάνε έξυπνα τηλέφωνα, ανακοίνωσε την απόφαση της πως από τις 12 Δεκεμβρίου ακύρωσε στην Τουρκία την άδεια χρήσης των προγραμμάτων της στα έξυπνα τηλέφωνα που λειτουργούν με πρόγραμμα android και ανακοίνωσε πως στα νέα τηλέφωνα android που θα κυκλοφορήσουν μετά από αυτή την ημερομηνία δεν θα υπάρχει άδεια χρήσης προγραμμάτων της Google και ότι δεν θα υπάρχει δυνατότητα χρήσης νέων εκδόσεων των εφαρμογών της.
Στην επιστολή αναφέρεται πως τα τηλέφωνα android που πουλιούνται από τώρα και μετά, δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις εφαρμογές Google Search, Google Play, YouTube, Gmail όπως και τις άλλες εφαρμογές Google. H Google κοινοποίησε επίσης πληροφορίες επικοινωνίας του υπουργού Εμπορίου Ρουχσάτ Πεκτσάν και της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ζητώντας να τους ασκηθεί πίεση με μέιλ ή τηλεφωνήματα, ώστε αυτή η απόφαση είτε να ανακληθεί είτε να βελτιωθεί. Σε διαφορετική περίπτωση παραγωγοί και πωλητές θα έχουν μεγάλα προβλήματα.
Η Google ενδεχομένως να αποφασίσει την οριστική της αποχώρηση από την Τουρκία. Αν δεν επιτραπεί η χρήση των προγραμμάτων της στα android κινητά, τότε οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας θα έχουν μεγάλες απώλειες εσόδων από τους συνδρομητές τους.
Η απόφαση αυτή της Google έπεσε σαν βόμβα στον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας. Στην Τουρκία ετησίως πωλούνται 10-11 εκ. κινητά τηλέφωνα και εξ αυτών το 90% είναι κινητά android.
με στοιχεία από tourkikanea

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ