Χριστουγεννιάτικο τραπέζι 2019 : Ο Βασίλης Καλλίδης φτιάχνει τραγανό χοιρινό καρέ στο φούρνο και δροσερή σαλάτα με ρόδι [video]

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι 2019 : Ο Βασίλης Καλλίδης φτιάχνει τραγανό χοιρινό καρέ στο φούρνο και δροσερή σαλάτα με ρόδι

Εκτέλεση:
Τρυπάμε το κρέας με μυτερό μαχαιράκι και μπήγουμε μέσα τα σκόρδα και μπόλικο αλατοπίπερο. Αλατοπιπερώνουμε γύρω-γύρω το καρέ. Βάζουμε σε ένα ταψί και ρίχνουμε τριγύρω το χυμό, το Βαλσαμικό ξίδι με Ρόδι ΠΑΝ και το κρασί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 250 βαθμούς για 30 λεπτά και μετά στους 180 για 2 ώρες. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νερό για να μην καεί το ταψί. Κατά διαστήματα αλείφουμε το κρέας με το ζουμί από το ταψί.
Σοτάρουμε το ρύζι με το βούτυρο σε μια κατσαρόλα για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό, τα λαχανικά και το αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μέση και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί το πιλάφι για 10 λεπτά.
Αραδιάζουμε τις πρασινάδες σε μια φαρδιά πιατέλα. Ρίχνουμε από πάνω το ρόδι και τους ξηρούς καρπούς. Σ ένα βαζάκι βάζουμε το λάδι, το ξύδι Βαλσαμικό ξίδι με Ρόδι ΠΑΝ, τον χυμό, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο. Ανακινούμε καλά και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί: 
https://www.dailymotion.com/video/x7p8c01

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ