Τι εννοεί ο Ερντογάν λέγοντας… "δεν είμαστε 'οι άλλοι' στην Ευρώπη, αντίθετα, είμαστε ο οικοδεσπότης στην Ευρώπη σήμερα, όπως ήμασταν σε όλη την ιστορία"

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μιλώντας σε εκδήλωση στη Γενεύη για την 50ή επέτειο της μετανάστευσης των Τούρκων στην Ελβετία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία βλέπει τους Τούρκους στην Ελβετία και στην υπόλοιπη Ευρώπη ως «ανθρώπινες γέφυρες».

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι υποστηρίζει την ισότιμη συμμετοχή των Τούρκων στην Ελβετία στην ελβετική κοινωνία. Είπε ότι είναι αντίθετοι με την αφομοίωση των Τούρκων, αλλά υποστηρίζουν την ένταξή τους.
«Εμείς [οι Τούρκοι] … δεν είμαστε ξένοι, σίγουρα δεν είμαστε ‘οι άλλοι’ στην Ευρώπη, αντίθετα, είμαστε ο οικοδεσπότης στην Ευρώπη σήμερα, όπως ήμασταν σε όλη την ιστορία», δήλωσε ο Τούρκος ηγέτης.
“Είμαστε περήφανοι για τα επιτεύγματα της τουρκικής κοινωνίας στην πολιτική, το εμπόριο, την εκπαίδευση, την κοινωνική ζωή και την κοινωνία των πολιτών, που βλέπουμε τους ανθρώπους μας που οικοδομούν τη ζωή τους στην Ελβετία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης ως ανθρώπινη γέφυρα. Κάθε ένας από τους αδελφούς μας που ζει στο εξωτερικό είναι ο εκπρόσωπος του τουρκικού έθνους, ανεξάρτητα από την προέλευση, την κληρονομιά και την αίρεση τους, και στα μάτια μας δεν διαφέρει από τα 82 εκατομμύρια των πολιτών μας”.
“Μιλάμε όχι μόνο για τους εργαζόμενους, αλλά και για τους επιχειρηματίες μας, τους πολιτικούς και τους ακαδημαϊκούς που ζουν στο εξωτερικό. Μιλάμε όχι μόνο για τους ομογενείς αλλά και για περισσότερους από 6 εκατομμύρια Ευρωπαίους Τούρκους που δραστηριοποιούνται σε κάθε τομέα από την πολιτική, το εμπόριο, την κοινωνία των πολιτών και τον επιχειρηματικό κόσμο με ισχυρούς δεσμούς με την πατρίδα”.
Ο Ερντογάν εξέφρασε “μεγάλη υπερηφάνεια για τα επιτεύγματα των Τούρκων που μετανάστευσαν πριν από 50 χρόνια” και επεσήμανε ότι υπήρξε ένας μεγάλος αγώνας που χτίστηκε με πόνο και λαχτάρα πίσω από την επιτυχία.
Ο Τούρκος πρόεδρος βρίσκεται στη Γενεύη για να παρακολουθήσει το 1ο Παγκόσμιο Φόρουμ για τους Πρόσφυγες μεταξύ 16-18 Δεκεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ