Ο υπουργός εθνικής άμυνας αδειάζει τον Μητσοτακη. Παναγιωτόπουλος: Δεν αποκλείεται θερμό επεισόδιο με την Τουρκία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λίγες μόνο ώρες μετα την συνέντευξη Μητσοτακη στην Bild που δήλωσε ότι δεν φοβάται θερμό επεισόδιο με την Τουρκια, ο υπουργός εθνικής άμυνας αδειάζει τον πρωθυπουργό καθώς ο κ. Παναγιωτόπουλος σε συνέντευξη του στο δελτίο ειδήσεων του Νίκου Χατζηνικολαου, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, οι ενέργειες της οποίας, δημιουργούν προβληματισμό στο ΝΑΤΟ, παρότι η Ατλαντική Συμμαχία τηρεί πολιτική ίσων αποστάσεων την οποία, χαρακτήρισε «άδικη».
Ο υπουργός εθνικής άμυνας αδειάζει τον Μητσοτακη. Παναγιωτόπουλος: Δεν αποκλείεται θερμό επεισόδιο με την Τουρκία.
Οι πολίτες που τους ακούνε και τους δυο ποιον να πιστέψουν τωρα; Τον έλληνα πρωθυπουργό που οι μυστικές υπηρεσίες τον ενημερώνουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση θερμού επεισοδίου με την γειτονική χώρα, ή τον υπουργό εθνικής Άμυνας που ζει καθημερινά στο πετσί του την τουρκική προκλητικότητα μέσα από την θέση του στο υπουργείο και την καθημερινή επαφή του με την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων που σαφώς και ξέρουν το θέμα καλύτερα από όλους;
https://youtu.be/CmaBz7YUrfw
Απαντώντας στο ερώτημα τι θα κάνει η Ελλάδα αν η Τουρκία προχωρήσει σε έρευνες, στο χώρο που καθόρισε το μνημόνιο με την Τρίπολη, ο υπουργός Άμυνας δήλωσε:
«Θα σας παραπέμψω στην ξεκάθαρη δήλωση του πρωθυπουργού, ότι θα κάνουμε ότι πρέπει για να προστατέψουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα μέχρι κεραίας».
Παράλληλα, εξήρε τη στάση του Αμερικανού υπουργού Άμυνας, ο οποίος στηλίτευσε την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, και εκτίμησε ότι οι ενέργειες της Άγκυρας υπονομεύουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ αλλά και απομονώνουν τον Ερντογάν.
Ο υπουργός Άμυνας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ζήτημα αύξησης της στρατιωτικής θητείας, ούτε και υποχρεωτική στράτευση στα 18, παρά τη φημολογία που υπάρχει το τελευταίο χρονικό διάστημα. Όπως τόνισε, «επί του παρόντος δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Περιμένουμε τις προτάσεις της στρατιωτικής ηγεσίας και αποφασίζουμε».
Όσον αφορά τα εξοπλιστικά και την ανάγκη ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων, ο κ. Παναγιωτόπουλος ήταν ξεκάθαρος: «Μετά από δέκα χρόνια μεγάλης οικονομικής δυσκολίας, πρέπει να πάρουμε αποφάσεις και να κάνουμε κινήσεις. Την περασμένη Παρασκευή περάσαμε από τη Βουλή την αναβάθμιση των αεροπλάνων F-16, αλλά και μια συμφωνία-πλαίσιο με γαλλικές εταιρείες, για να ξεκινήσει η στήριξη των Mirage».
«Ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, σημαίνει ισχυρή αποτρεπτική ισχύ», τόνισε χαρακτηριστικά.
Τέλος, ερωτώμενος αν υπάρχει ανησυχία απάντησε «Αν δεν υπήρχε ανησυχία, θα υπήρχε αμεριμνησία αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να τρέξουμε με σχεδιασμό και έξυπνες λύσεις, για να καλύψουμε τον χαμένο χρόνο.
Τα οπλικά συστήματα παλιώνουν, γεμίζουν φθορές, οι φθορές τα αχρηστεύουν. Οι παρεμβάσεις πρέπει να γίνονται με έξυπνο τρόπο με σεβασμό στον φορολογούμενο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ