Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

Ο Χρυσοχοΐδης απαξίωσε μπροστά σε όλους τους βουλευτές τον Κουμουτσάκο! Λίγες ώρες αφού ο τελευταίος είχε επιτεθεί στον Σημίτη. Τυχαίο θα είναι.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

image 1 5
Μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η απαξιωτική αναφορά του κύριου Χρυσοχοΐδη από το βήμα μάλιστα της ολομέλειας, κατά του Γιώργου Κουμουτσάκου. Αφού ο Γιώργος Κουμουτσάκος ήταν αυτός που ισοπέδωσε τον Σημίτη για το άθλιο άρθρο του προ ημερών.
«Ο κ. Κουμουτσάκος καταρχήν δεν έχει καμία αρμοδιότητα επί της ουσίας του μεταναστευτικού. Ασχολείται με τα διεθνή ζητήματα» είπε μπροστά σε όλη την Ολομέλεια για τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο Μ. Χρυσοχοΐδης, χρήζοντάς τον αυτομάτως αναπληρωτή υπουργό αρμόδιο για τη… διεθνοποίηση του μεταναστευτικού.

Με αφορμή ερώτηση που του απηύθυνε στην Ολομέλεια ο Ν. Βούτσης για τη μεταβίβαση στον εθνικό συντονιστή και υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, όλων των αρμοδιοτήτων του μεταναστευτικού και την ενοποίηση του εν λόγω ζητήματος με τη φύλαξη των συνόρων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη φρόντισε να επιβεβαιώσει τις φήμες που κυκλοφορούν εδώ και μήνες στους διαδρόμους της Βουλής για ολική ρήξη στις σχέσεις του με τον Γ. Κουμουτσάκο.

Συγκεκριμένα, ο Μ. Χρυσοχοΐδης απάντησε πως «ο κ. Κουμουτσάκος καταρχήν δεν έχει καμία αρμοδιότητα επί της ουσίας του μεταναστευτικού. Ασχολείται με τα διεθνή ζητήματα, αυτή είναι η αποστολή του με βάση την απόφαση…». Σε εκείνο το σημείο, τον υπουργό διέκοψαν τα ειρωνικά χειροκροτήματα που ακούστηκαν από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον Μ. Χρυσοχοΐδη να μοιάζει απτόητος. «Ο κ. Κουμουτσάκος με βάση την απόφαση του πρωθυπουργού είναι αρμόδιος για τη διεθνή διάσταση του μεταναστευτικού ζητήματος και δεν ασχολείται με την καθημερινότητα. Αυτή είναι η αποστολή του και αυτή εκπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο -πρέπει να σας πω- γιατί είναι καθημερινά ¨παρών¨ στα διεθνή και ευρωπαϊκά φόρα. Και καθημερινά εδώ κάνει διεθνείς επαφές οι οποίες βοηθούν για να κάνουμε γνωστό το πρόβλημα του μεταναστευτικού», ήταν τα λόγια του υπουργού Προστασίας του Πολίτη που εξέθεσαν σε όλο το πανελλήνιο τον Γ. Κουμουτσάκο. 

https://www.documentonews.gr/article/plhrhs-apaxiwsh-koymoytsakoy-apo-xrysoxoidh-den-exei-kamia-armodiothta-me-to-metanasteytiko

ΔΗΜΟΦΙΛΗ