Έκθετος ο Χρυσοχοϊδης : Αστυνομικοί παραβίασαν παράνομα οικιακό άσυλο στο Κουκάκι χτύπησαν πατέρα και παιδιά και απείλησαν την μητέρα ΧΩΡΙΣ εντολή εισαγγελέα [ΒΙΝΤΕΟ]

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκθετος ο Χρυσοχοϊδης : Μετά το Πανεπιστημιακό άσυλο ήρθε η σειρά του Συνταγματικά κατοχυρωμένου οικιακού ασύλου. Αστυνομικοι παραβίασαν οικιακό άσυλο στο Κουκάκι χτύπησαν πατέρα και γιους και απείλησαν την μητέρα. Το ατομικό δικαίωμα του ασύλου της κατοικίας, ως χώρου της ιδιωτικής ζωής του ανθρώπου, αποτελεί συμπλήρωμα των διατάξεων που περιέχονται στο Σύνταγμα και κατοχυρώνουν την προσωπική ελευθερία και ασφάλεια. Στην ελληνική έννομη τάξη, σε συνταγματικό επίπεδο, το άσυλο της κατοικίας κατοχυρώνεται στο άρθρο 9 παράγραφος 1 εδάφιο α΄ του ελληνικού Συντάγματος του 1975. Οι διεθνείς κατοχυρώσεις δε λείπουν. Έτσι κατοχύρωση του δικαιώματος υπάρχει στην Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του 1948, στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αλλά και στο Διεθνές Σύμφωνο Ατομικών και Πολιτικών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Οπώς αποκάλυψε ο ΑΝΤ1 αστυνομικοί ζήτησαν να εισέλθουν σε οικία ανυποψίαστων πολιτών και όταν ζήτησαν την εντολή εισαγγελέα, όπως καταμαρτυρεί η σύζυγος, οι άνδρες τον ΜΑΤ χτύπησαν τον πατέρα και τους γιους της οικογένειας. Δεν είμαστε ασφαλείς ούτε στο σπίτι μας από τα ΜΑΤ
https://www.dailymotion.com/video/x7pb4ge
«Ήρθαν τα ΜΑΤ είπαν να περάσουν από το σπίτι για να μπουν στο διπλανό. Ζητήσαμε χαρτί Εισαγγελέα για να περάσουν. Κάποια στιγμή ακούσαμε βήματα στην ταράτσα μας και πήγαν ο άντρας μου και τα παιδιά μου να δουν τι γίνεται. Ζήτησαν χαρτί Εισαγγελέα και σε απάντηση τους έβαλαν κάτω, τους έδεσαν τα χέρια και τους πλάκωσαν στο ξύλο. Πήγα να δω τι γίνεται και μου είπαν: Φύγε γιατί θα σε πετάξουμε από τη σκάλα», είπε και πρόσθεσε:
«Είδα άνθρωπο των ΜΑΤ να έχει πατήσει το κεφάλι του γιού μου στο πάτωμα της ταράτσας. Ζητήσαμε Εισαγγελέα τους ξυλοκόπησαν και τους πήγαν στην ΓΑΔΑ».
«Στην συνέχεια μετά ήρθε ο εισαγγελέας και έκανε έλεγχο στο σπίτι μας μήπως βρουν καταληψίες», είπε κλείνοντας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ