Γ. Ραγκούσης για Κουκάκι: «Επιβεβαιώθηκε η χειρότερη εκδοχή κατάλυσης βασικών κι αναφαίρετων ανθρώπινων δικαιωμάτων».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Ραγκούσης, επικοινώνησε με την κάτοικο Κουκακίου που έγινε μάρτυρας ακραίων παραβιάσεων από τις δυνάμεις των ΜΑΤ και ΟΠΚΕ κατά την επιχείρηση εκκένωσης τριών καταλήψεων – «Ε, όχι λοιπόν κ. Μητσοτάκη. Κράτος στην Ελλάδα δεν είναι τα ΜΑΤ, είναι το Σύνταγμα και οι νόμοι», η δήλωσή του.

Αναλυτικά η δήλωση του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Ραγκούση: «Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με την κ. Σπαρτιώτη -για όσα σήμερα συνέβησαν στο σπίτι της με εντολή της κυβέρνησης Μητσοτάκη από τα ΜΑΤ- επιβεβαιώθηκε η χειρότερη εκδοχή κατάλυσης βασικών κι αναφαίρετων ανθρώπινων δικαιωμάτων καθώς και θεμελιωδών άρθρων του Συντάγματος. Ε, όχι λοιπόν κ. Μητσοτάκη. Κράτος στην Ελλάδα δεν είναι τα ΜΑΤ, είναι το Σύνταγμα και οι νόμοι».
* * *
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα δυνάμεις των ΜΑΤ και ΟΠΚΕ ζήτησαν να εισέλθουν σε σπίτι που γειτονεύει με την κατάληψη της οδού Ματρόζου στο Κουκάκι. Μπροστά στο αυτονόητο αίτημα να επιδειχθεί αίτημα εισαγγελέα, οι αστυνομικοί αποχώρησαν μεν, ανέβηκαν στην ταράτσα δε, συνέλαβαν και ξυλοκόπησαν τον άνδρα και τον σύζυγο της γυναίκας που έκανε την καταγγελία και τους προσήγαγαν στη ΓΑΔΑ. Σε μια φωτογραφία δε, απεικονίζεται συλληφθείς με κουκούλα ή άλλο ύφασμα στο κεφάλι, περιστοιχισμένος από άνδρες της ΟΠΚΕ σε ταράτσα κτιρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ