Κοινή άσκηση Κύπρου-Γερμανίας… αναστάτωσε τους Τούρκους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κοινή άσκηση έρευνας και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λάρνακας και Λεμεσού θα πραγματοποιήσουν Κύπρος και Γερμανία. Την άσκηση θα παρακολουθήσουν οι Υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών από το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.

Στην άσκηση θα συμμετέχουν πτητικά και πλωτά μέσα των δύο χωρών.
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=hLJrpxVxSSQ&w=727&h=400]
.
Χθες η Γερμανίδα Υπουργός είχε συνάντηση με τον Σάββα Αγγελίδη στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε η κλιμάκωση της προκλητικότητας της Τουρκίας τόσο στην ΑΟΖ της Κύπρου όσο και στην ευρύτερη περιοχή. Ο Κύπριος Υπουργός Άμυνας ενημέρωσε λεπτομερώς την Γερμανίδα ομόλογο του για την κατάσταση πραγμάτων, με την Annegret Kramp-Karrenbauer να απαντά ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της δικής της δικαιοδοσίας αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε να υλοποιηθούν και οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και να δοθούν τα σωστά μηνύματα γι’ αυτή τη συμπεριφορά της Τουρκίας».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Υπουργός είπε πως «στη συζήτηση έγινε αναφορά και στις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ενωσης – ΝΑΤΟ, αλλά το πώς αντιμετωπίζεται η Τουρκία το έχουμε καθορίσει στο πλαίσιο που αφορά και την Κυπριακή Δημοκρατία που είναι βέβαια εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι θέσεις της Γερμανίας είναι γνωστές και με δηλώσεις και με αποφάσεις για το τι συμβαίνει πλέον με τη συμπεριφορά της Τουρκίας τόσο στα πλαίσια του ΝΑΤΟ όσο και στα πλαίσια της Ενωσης».
.
https://twitter.com/AngelidesSavvas/status/1207366684270567425
.
Εξήγησε επίσης ότι «εκτός από την αλληλεγγύη, εκτός από τις ομόφωνες αποφάσεις για καταδίκη της Τουρκίας, τρέχει και η διαδικασία για τα μέτρα κυρώσεων εναντίον της Αγκυρας. Όλα αυτά δείχνουν έμπρακτα και την αλληλεγγύη αλλά δεικνύουν και ότι υπάρχει πλέον έγνοια γι’ αυτή τη συμπεριφορά της Τουρκίας».
Με αντι –Navtex απαντά η Τουρκία στην κοινή άσκηση Κύπρου – Γερμανίας
Νέα πρόκληση της Τουρκίας σήμερα το πρωί.
Ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε αντι- Navtex με την οποία χαρακτηρίζει άκυρη την οδηγία που εξέδωσε το ΚΣΕΔ με την οποία δέσμευσε περιοχή νοτίως της Κύπρου για πραγματοποίηση της κοινής άσκησης έρευνας και διάσωσης Κύπρου – Γερμανίας.
Μάλιστα, η Τουρκία προχώρησε στην παράνομη δέσμευση περιοχών εντός της Κυπριακής ΑΟΖ και Ελληνικής υφαλοκρηπίδας για την πραγματοποίηση ασκήσεων κατά της επόμενες ημέρες από το πολεμικό της ναυτικό.

Η απάντηση της Κυπριακής Δημοκρατίας
ZCZC MA 56
18 1800 UTC DEC 2019
JRCC LARNACA/CYPRUS RADIO/5BA
NAVIGATIONAL WARNING 613/19
ALL BE ADVISED THAT THE NAVIGATIONAL WARNING NR-1523/19 (FA-76)
HAS NOT BEEN COORDINATED WITH THE RELEVANT AUTHORITIES OF
THE REPUBLIC OF CYPRUS AND IS DANGEROUS FOR THE SAFETY
OF NAVIGATION IN THE AREA.
THE ONLY AUTHORIZED STATION IN THE AREA OF RESPONSIBILITY
OF THE REPUBLIC OF CYPRUS IS THE JRCC LARNACA/CYPRUS RADIO/5BA.
FOR MORE INFORMATION YOU ARE KINDLY REQUESTED TO CONTACT THE
JRCC LARNACA/CYPRUS RADIO.
Πηγές: alphanews.live, sigmalive, ant1.com.cy

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ