ΕΠΙΤΕΛΙΚΗ ΒΙΑ, ΜΙΝΤΙΑΚΗ ΟΥΤΟΠΙΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ-ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ-ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣτου Αυγερινού Χατζηχρυσού
Πολύς λόγος περί βίας, καταστολής, νομιμότητας, νομιμοφροσύνης, Εξάρχεια, ΜΑΤ στον κυκεώνα των μέσων από-ενημέρωσης, που αντί της αναζήτησης της αλήθειας να διαβάζουν τα δελτία τύπου της κυβέρνησης.
Η κυβέρνηση επικοινωνίας και όχι ουσίας επέστρεψε την χώρα στον τηλεοπτικό σημιτικο μεσαίωνα όπου η πολιτική ήταν ότι προβάλλεται στην τηλεόραση. Τι κι αν η κοινωνία αιμορραγούσε για να μπούμε στο ΕΥΡΩ, έσφιγγε το ζωνάρι το 2010 για να σώσει τις Τράπεζες, πλήρωνε τα εξοπλιστικά του Ακη και τα σκάνδαλα της Siemens; Οι opinion makers ενοχοποιούσαν τον μεροκαματιάρη με την φράση «μαζί τα φάγαμε»
Ομως η πραγματική βια, η επιτελική βία, είναι αλλού.
Ανομία είναι όταν απροειδοποίητα διακόπηκαν οι χημειοθεραπείες του Νοσοκομείου Πατρών. Καρκινοπαθείς κατήγγειλαν ότι το πρόγραμμα χημειοθεραπειών σταμάτησε, χωρίς είναι σε θέση κανείς να τους απαντήσει πότε θα αποκατασταθεί η λειτουργία.
Ανομία είναι όταν στην Σαντορίνη υπάρχει μονάδα αιμοκάθαρσης, αλλά το τμήμα δεν λειτουργεί επειδή δεν  έχει γίνει καμία πρόσληψη, ενώ παραιτήθηκε ο διοικητής, πριν καν αναλάβει γιατί δεν πληρούσε τα προσόντα, αν και είχε επιλεγεί από τον Υπουργό για άλλα «πολιτικά προσόντα»
Ανομία είναι όταν από την μια η κυβέρνηση έστελνε χιλιάδες ΜΑΤ στο κέντρο της Αθήνας, για να είναι όλες οι κάμερες κοντά στα στούντιο των δελτίων ειδήσεων, με σκηνικά τις γειτονίες των Εξαρχείων για την ταινία «Τάξη κι Ασφάλεια» κι από την άλλη μια ηλικιωμένη δολοφονήθηκε φρικτά μέρα μεσημέρι με τους δράστες να την πατούν με αυτοκίνητο σπάζοντας όλα τα κόκαλα της, στην Νίκαια συμμορίες ανηλίκων να έχουν γίνει μάστιγα, ληστεύοντας μαθητές, στο Κολωνάκι το εμπόριο ναρκωτικών θερίζει και για την επαρχία απλά δεν μαθαίνουμε τίποτα.
Η «Τάξη κι Ασφάλεια» δεν αφορούσε ποτέ τους «κάτω» όπου πάντα εφαρμόζεται ο νόμος, ακόμη για μια κλήση της τροχαία. Αυτοί που οιμώζουν για «Τάξη κι Ασφάλεια» είναι αυτοί που ποτέ δεν τιμωρούνται. Ούτε για μίζες σε φοιτητικό λογαριασμό, ούτε για απιστία στο ΚΕΕΛΠΝΟ γιατί παραγράφηκε, ούτε ακόμη για ασέλγεια σε ανήλικες ψυχές γιατί επίσης παραγράφηκε. Φρόντισαν οι πολιτικοί συνεργοί της ENERGA να διωχθεί μόνον για την υπεξαίρεση από το δημόσιο αλλά όχι και προς ΛΑΓΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ, διότι «αποτελεί αντικείμενο μιας ιδιωτικής διαφοράς» (sic).
Η «Τάξη κι Ασφάλεια» είναι πρόβα νομιμοφροσύνης, για το τσουνάμι εξώσεων που έρχεται στις πρώτες κατοικίες. Εκεί όπου κατασκεύασαν μια «πλατφόρμα προστασίας» α’ κατοικίας, μια παρωδία, για τα προσχήματα, στην οποία κανείς δεν μπορεί ενταχθεί. Για να έχουν το επιχείρημα ότι «προστατεύουν τους αδύναμους», αλλά να ξεσπιτώνουν κόσμο, έβαλαν τόσες δικλείδες, τα γνωστά «μικρά γράμματα», που από του 200.000 και πλεον ενδιαφερόμενους κατάφεραν να συμπληρώσουν την αίτηση 51.591 χρήστες και τελικά εγκρίθηκαν μόλις 17.
Στην τηλεοπτική οθόνη όμως η εικόνα όλων των παραπάνω δυστοπικών αλλάζει.
Η βία των μέσων ενημέρωσης, κόντρα στην πραγματικότητα, προβάλει στην τηλοψία μια πλαστή εικόνα ευημερίας και υψηλών – σταλινικών – δημοκοπικών ποσοστών αποδοχής του επιτελικού πρωθυπουργού, συζύγου, αθλητή, απλού ανθρώπου.
Εχει διαμορφωθεί ένα πεδίο οργουελικού ολοκληρωτισμού, που εγκλωβίζει κάθε προσπάθεια εκδημοκρατισμού αφού κάθε διαφορετική άποψη, είτε εξοβελίζεται από τα δελτία ειδήσεων, είτε αντιμετωπίζεται με ειρωνεία, είτε (στην ΕΡΤ) κόβουν και ράβουν ακόμη και ολόκληρες φράσεις από δελτία τύπου κομμάτων που δεν αρέσουν στον Πρωθυπουργό!
Βια είναι ότι για κάθε μισθό Κίνας πρέπει να ανεχτούμε, για το καλό της ανάπτυξης, την αυθαιρεσία των κρατικών λειτουργών, των θαλασσοδάνειων, της φοροαποφυγής, της φοροδιαφυγής, της λαθρεμπορίας, των μιζών
Βια είναι η πολιτική που καταδικάζει τους νέους στην ανεργία και τη φτώχεια και τους συνταξιούχους να ζουν σαν φυτά, μόνο για να πληρώνουν τους φόρους και τα φάρμακα τους μέχρι το βιολογικό τους τέλος
Βια είναι το ότι ο δημόσιος χώρος έχει αντικατασταθεί από την ανεξέλεγκτη αυταρχική εξουσία των νόμων που δίνουν ασυλία στους Τραπεζίτες για να ξεπλύνουν χρήμα.
Βία είναι ο λαϊκισμός και τα στερεότυπα που επινοούν οι μηχανισμοί και τα δίκτυα των ακριβοπληρωμένων ελίτ που πουλούν φθόνο και μνησικακία στον συνάνθρωπο.
Ελπίδα είναι ο 21χρονος ρεπορτερ του KONTRA που έγινε viral, με το δημοσιογραφικά άρτιο ρεπορταζ του από τα Εξάρχεια, γιατί αφύπνισε με αυτή την πολιτική του πράξη, τα ενοχοποιημένα, από τους ακροδεξίους παλιάτσους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, δημοκρατικά ανακλαστικά της κοινωνίας μας, απλώς υπερβαίνοντας τα όρια της στερεότυπης πράξης και του υποκριτικού καθωσπρεπισμού των media
Η ελπίδα απέναντι στην επιτελική βία και μιντιακή ουτοπία, βρίσκεται στον κάθε πολίτη που μπορεί να γίνει φορέας της εξέγερσης στην κακιστοκρατία των ελιτ
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην KONTRA NEWS της Κυριακής 15 Δεκεμβρίου 2019

ΔΗΜΟΦΙΛΗ