Τα είπαν Μητσοτάκης-Νετανιάχου με φόντο τον East Med

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, είχε το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως επισημαίνουν πηγές της κυβέρνησης, στη διάρκεια της συνομιλίας τους, Μητσοτάκης και Νετανιάχου συζήτησαν την ευρύτερη κατάσταση ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων, όπως αυτές διαμορφώνονται μετά την υπογραφή της “συμφωνίας” Τουρκίας-Λιβύης.
Σύμφωνα με πηγές, στη διάρκεια της επικοινωνίας έγινε εκτενής αναφορά στο μείζον ζήτημα του αγωγού EastMed.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το hellasjournal.com του Μιχάλη Ιγνατίου, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την επιθυμία να φιλοξενήσει τους ηγέτες του Ισραήλ, της Κύπρου και της Ιταλίας στην Αθήνα για να υπογράψουν τη διακρατική συμφωνία.
Όπως αναφέρει το hellasjournal.com, ο πρωθυπουργός επιθυμεί να μπουν οι υπογραφές πριν από την 5η Ιανουαρίου, ημέρα αναχώρησης του για την Αμερική, όπου στις 7 Ιανουαρίου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο Τραμπ.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, με αιχμή και το θέμα του αγωγού της Ανατολικής Μεσογείου (EastMed). Όπως αναφέρει ο “Φιλελεύθερος της Κύπρου”, ο πρόεδρος Αναστασιάδης είναι έτοιμος να προχωρήσει με την υπογραφή των συμβολαίων για τον αγωγό.
Υπενθυμίζεται ότι η Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας άναψε σήμερα “πράσινο φως” στο νομοσχέδιο για την επικύρωση της συμφωνίας με τη Λιβύη για τη στρατιωτική συνεργασία. Πρόκειται για μία από τις δύο συμφωνίες που έχει υπογράψει η Άγκυρα με την κυβέρνηση της Τρίπολης, προκαλώντας διεθνείς αντιδράσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ