Ο Δήμαρχος Αθηναίων θέλει να μετατρέψει την Τεχνόπολη σε Λας Βέγκας

Περίεργο ψήφισμα του Δήμου για αλλαγή χρήσης γης στην Τεχνόπολη στο Γκάζι ανοίγει το δρόμο για εγκατάσταση τυχερών παιγνίων.
Με πρόταση του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, η οποία πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου με τις ψήφους της παράταξής του αλλά και αυτές της παράταξης Γερουλάνου, ζητείται από το υπουργείο Περιβάλλοντος η αλλαγή της χρήσης γης της Τεχνόπολις, δηλαδή της περιοχής που λειτουργούσε επί δεκαετίες το Φωταέριο αθηνών επί της οδού Πειραιώς και σήμερα βρίσκεται ο χώρος Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων «Τεχνόπολις».
Με την πρόταση του αυτή ζητείται να αλλάξουν όπως αναφέραμε οι χρήσεις γης και να συμπεριλαμβάνουν τη δυνατότητα εγκατάστασης και τυχερών παιγνιδιών.
Τι μπορεί να είναι αυτά; Από κουλοχέρηδες μέχρι ρουλέτες. Και μπορεί να ισχυριστεί ο Δήμαρχος ότι αυτά θα είναι μόνο για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αλλά είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα ουδέν μονιμότερο του προσωρινού.
Σε αυτό ακριβώς πατάει ο φιλόδοξος να αλλάξει την Αθήνα Κώστας Μπακογιάννης και θέλει να κάνει την κάνει πόλο έλξης παικτών τυχερών παιγνιδιών. Δηλαδή ένα μικρό Λας Βέγκας στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Και να μετατρέψει έναν χώρο πολιτισμού από τους ελάχιστους που διαθέτει η Αθήνα σε χώρο ανομίας και μαύρης συναλλαγής.
Η «Ανοιχτή Πόλη» καταψήφισε την πρόταση Μπακογιάννη και τάχτηκε υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα του χώρου. Οι προθέσεις του Δημάρχου πρέπει να γίνουν άμεσα γνωστές σε όλους του Αθηναίους, οι οποίοι σίγουρα δεν θα θέλουν να μετατραπεί η Τεχνόπολις από χώρο Πολιτισμού σε χώρο καζίνο.
Πηγη: documentonews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ