3 σκληρές αλήθειες για την αγάπη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το 1967, ο Τζον Λένον έγραψε το τραγούδι “All you need is love.” Επίσης, χτυπούσε και τις δυο γυναίκες του, εγκατέλειψε ένα από τα παιδιά του και κακοποιούσε λεκτικά τον μάνατζέρ του.

35 χρόνια αργότερα, ο Τρεντ Ρέζνορ από τους Nine Inch Nail έγραψε το τραγούδι “Love is not enough” και παρόλο που ήταν γνωστός για τις εκκεντρικές του εμφανίσεις πάνω στην σκηνή, απεξαρτήθηκε από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, παντρεύτηκε μια γυναίκα και έκανε δυο παιδιά μαζί της. Μάλιστα, ακύρωσε ένα ολόκληρο άλμπουμ για να μπορεί να μείνει στο σπίτι του και να μεγαλώσει τα παιδιά του.

Πολλοί από εμάς εξιδανικεύουμε την αγάπη. Θεωρούμε, ότι είναι ένα είδος θεραπείας που θα λύσει όλα μας τα προβλήματα. Βέβαια, όταν πιστεύουμε κάτι τέτοιο είναι πιο πιθανό να αγνοήσουμε στοιχειώδεις αρχές, όπως ο σεβασμός και η αφοσίωση απέναντι στον σύντροφό μας.

Οι υγιείς σχέσεις απαιτούν πολλά περισσότερο από αγνά συναισθήματα και πάθος. Το πρόβλημα με την εξιδανίκευση της αγάπης είναι, ότι δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες σχετικά με την έννοια της αγάπης και το τι μπορεί να κάνει η αγάπη σε εμάς. Στην συνέχεια, αυτές οι προσδοκίες σαμποτάρουν τις σχέσεις.

Δείτε παρακάτω 3 σκληρές αλήθειες για την αγάπη:

1. Η αγάπη δεν ισοδυναμεί με συμβατότητα.

Το γεγονός, ότι ερωτευτήκαμε κάποιον δεν σημαίνει αυτόματα, ότι αυτός είναι κατάλληλος για να κάνουμε μακροχρόνια σχέση μαζί του. Η αγάπη είναι μια συναισθηματική διαδικασία, ενώ η συμβατότητα λογική.

Πολλές καταστροφικές σχέσεις βασίζονται στο γεγονός, ότι και οι δυο σύντροφοι ένιωσαν αυτή την “σπίθα”, όταν γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν. Μετά, ακολουθεί ένας πικρός χωρισμός και αναρωτιούνται και οι δυο τι πήγε στραβά.

Η αλήθεια είναι, ότι τα πράγματα ήταν στραβά από την αρχή.

Όταν ψάχνετε για σύντροφο, αξιολογήστε το πως συμπεριφέρεται στον εαυτό του, στους κοντινούς του ανθρώπους, ποιες είναι οι αξίες του και ποια η άποψή του για τον κόσμο γενικότερα.

2. Η αγάπη δεν λύνει τα προβλήματα σε μια σχέση.

Η αγάπη μπορεί να κάνει τα προβλήματα μιας σχέσης να φαίνονται λιγότερο σημαντικά, αλλά δεν τα λύνει.

Η εναλλαγή συναισθημάτων από την απόλυτη χαρά στην απόλυτη λύπη μπορεί να είναι μεθυστική και να σας συναρπάζει, αφού όλα τα συναισθήματα βιώνονται στο έπακρο, αλλά αν δεν έχετε μια σταθερή και μόνιμη βάση αυτό το αυξανόμενο κύμα συγκίνησης και συναισθημάτων, τελικά θα σας κουράσει και θα οδηγήσει σε χωρισμό.

3. Δεν αξίζει πάντα να θυσιάσετε τον εαυτό σας για χάρη της αγάπης.

Στις σχέσεις πολλές φορές και οι δυο σύντροφοι κάνουν υποχωρήσεις και θυσίες για χάρη του συντρόφου τους. Αυτό είναι φυσιολογικό και υγιές.

Ωστόσο, μια σχέση αγάπης πρέπει να συμπληρώνει την ατομική μας ταυτότητα και όχι να την υποτιμά ή να την αντικαθιστά. Οπότε, αν βρεθείτε σε καταστάσεις ασέβειας ή καταχρηστικής και βίαιης συμπεριφοράς, τότε αυτό που συμβαίνει είναι να επιτρέπεται στα συναισθήματά σας να σας καταβάλλουν και να σας αναιρούν και αν δεν είστε προσεχτικοί αυτό μπορεί να έχει δυσάρεστες συνέπειες για την ψυχική σας υγεία.

Το τεστ της φιλίας

Μια από τις καλύτερες συμβουλές για τις σχέσεις είναι να είστε ο καλύτερος φίλος του συντρόφου σας.

Αυτό που πρέπει να σκεφτείτε με βάση αυτή την συμβουλή είναι, αν θα ανεχόσασταν από τον καλύτερο φίλο σας μια άσχημη συμπεριφορά. Αν όχι, γιατί να την ανεχτείτε από τον σύντροφό σας;

Θα αφήνατε τον φίλο σας να βρομίζει το σπίτι σας, να μην θέλει να βρει μια δουλειά ή να μην θέλει να πληρώσει το ενοίκιο, αν μένατε μαζί; Φυσικά, όχι!

Να θυμάστε, ότι ο μόνος τρόπος για να απολαύσετε την αγάπη στην ζωή σας είναι να βρείτε κάτι άλλο στην ζωή σας πιο σημαντικό από την αγάπη.

Η αγάπη και ο έρωτας είναι από τις όμορφες και ξεχωριστές εμπειρίες στην ζωή ενός ανθρώπου. Αλλά, όπως κάθε άλλη εμπειρία μπορεί να είναι υγιείς ή όχι. Όπως κάθε άλλη εμπειρία δεν πρέπει να μας καθορίζει.

Η αγάπη είναι υπέροχη. Η αγάπη είναι αναγκαία. Η αγάπη είναι όμορφη.

Αλλά, η αγάπη δεν είναι αρκετή.

3 σκληρές αλήθειες για την αγάπη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ