Νέες ταυτότητες: Με φωτογραφική διάταξη εκτίναξαν το κόστος του διαγωνισμού!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ!

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΚΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Δυστυχώς οι ανησυχίες μας για τις περίεργες διαρροές του διαγωνισμού για τις νέες ταυτότητες, επιβεβαιώθηκαν. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της Καθημερινής, που μόνο αντιπολιτευόμενη εφημερίδα δεν μπορεί να θεωρηθεί, βλέπουμε ότι το κόστος του διαγωνισμού εκτινάσσεται σε ιλιγγιώδη επίπεδα, ξεπερνώντας το μισό δισεκατομμύριο €, ενώ όπως χαρακτηριστικά γράφει η εφημερίδα, οι συμμετέχουσες εταιρείες είναι ακριβώς ίδιες με τον προηγούμενο διαγωνισμό που είχε προκηρυχθεί επί ΣυΡιζΑ!

Και όμως σύμφωνα πάντα με την Καθημερινή, το κόστος για τον έλληνα φορολογούμενο, από τα 350 εκατομμύρια € του διαγωνισμό επί ΣυΡιζΑ, εκτινάχτηκε στα 515 εκατομμύρια €, που σύμφωνα με πληροφορίες το πόσο θα είναι ακόμα μεγαλύτερο!

img 2459img 2458

Αυτό επιβεβαιώνει τις ανησυχίες μας, που δημιουργήθηκαν όταν ακούσαμε τον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ υπουργό κ. Πιερρακάκη, να διαρρέει ότι βασικό χαρακτηριστικό των νέων ταυτοτήτων, είναι η έγχρωμη φωτογραφία! Αυτή ακριβώς ήταν η μεθοδολογία των κυβερνήσεων του Σημίτη, όταν έφτιαχναν διαγωνισμούς και χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για να φτιάξουν ανάλογα την στρατηγική τους προκειμένου να μην υπάρξουν αντιδράσεις.

Την ίδια στιγμή όμως σχεδόν το σύνολο των χωρών της ευρωπαϊκής ένωσης, αλλά και χώρες που έχουν ισχυρά συστήματα ασφαλείας όπως το Ισραήλ, χρησιμοποιούν ασπρόμαυρη φωτογραφία στις ταυτότητες τους. Αυτό δείχνει ότι ο όρος για έγχρωμη φωτογραφία στην νέα ταυτότητα, ήταν το μυστικό που εκτίναξε το κόστος του διαγωνισμού και πιθανότατα αποτελεί φωτογραφική διάταξη για να ευνοηθεί συγκεκριμένη εταιρεία. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι μία από τις ελάχιστες χώρες που έχει έγχρωμη φωτογραφία στην ταυτότητά είναι η Γερμανία, δικαίως αναφερόμαστε στην διαβόητη εποχή του εκσυγχρονισμού.

Η κυβέρνηση λοιπόν φαίνεται ότι έχει συγκεκριμένη μεθόδευση, καθώς η ακύρωση και μετατροπή του διαγωνισμού ήταν μία από τις πρώτες προτεραιότητες της μετά την εκλογή της. Το περίεργο είναι η αφωνία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που αντί να κάνεις σημαία αυτό το θέμα που την δικαιώνει πολιτικά, σιωπά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ