ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ (ΤΡΙΤΗ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019) -ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χιονοπτώσεις στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα καθώς και βροχές, κατά τόπους ισχυρές, και καταιγίδες στα νοτιοανατολικά τμήματα της χώρας αναμένονται την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα, ενώ οι άνεμοι θα παρουσιάσουν εξασθένηση.

Πιο αναλυτικά, βροχές, κατά τόπους ισχυρές, και καταιγίδες αναμένονται κυρίως στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και το Κεντρικό Αιγαίο, οι οποίες όμως σταδιακά θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται κυρίως σε ορεινές, ημιορεινές αλλά και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Ανατολικής Στερεάς που έως το μεσημέρι θα σταματήσουν. Στα δυτικά ηπειρωτικά θα υπάρχουν νεφώσεις έως το μεσημέρι, ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές αλλά και πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Ιδιαίτερα στη Δυτική Μακεδονία ο παγετός θα είναι κατά τόπους ολικός.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -8 έως 3 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από -4 έως 10, στη Θεσσαλία από -2 έως 8, στην Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά από -1 έως 11, στη Δυτική Πελοπόννησο από 4 έως 11, στην Ανατολική Πελοπόννησο και Στερεά από 0 έως 8, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 5 έως 8, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 6 έως 12, στα Δωδεκάνησα από 9 έως 15, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 8 έως 11 και στην Κρήτη από 9 έως 13.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα δεν θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή των Δωδεκανήσων, όπου οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ και σταδιακά θα γίνουν βορειοδυτικοί δυτικοί ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα δεν θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται βροχές ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, κατά τόπους στα ημιορεινά καθώς και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου στα βορειοδυτικά του νομού. Τα φαινόμενα θα σταματήσουν το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα δεν θα ξεπερνούν τα 4 με 5 μποφόρ. Στον Νότιο Ευβοϊκό οι άνεμοι θα είναι ισχυρότεροι κατά 2 μποφόρ ενώ στον Σαρωνικό κατά 1 έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 5 έως 8 βαθμούς, ενώ στα βόρεια και δυτικά του νομού θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και στα δυτικά 3 έως 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -1 έως 5 βαθμούς.
https://www.meteo.gr/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ