«Ιστορικό γεγονός η υπογραφή για #EastMed»- Συνάντηση Αναστασιάδη-Μητσοτάκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει της απογευματινής υπογραφής στο Ζάππειο Μέγαρο, της Διακρατικής Συμφωνίας για την κατασκευή του αγωγού EastMed μαζί με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο Αναστασιάδη είπε ότι «παρά τον βροχερό καιρό, το κλίμα, όποτε υποδεχόμαστε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι πάντα θερμό. Υποδεχόμαστε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ειδικά σε μια τόσο σημαντική μέρα, όπου Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ θα υπογράψουν μια πολύ σημαντική Συμφωνία για τον EastMed, ένα πολύ σημαντικό ενεργειακό έργο, που έρχεται ως επιστέγασμα μιας πολύ ουσιαστικής σημερινής συνεργασίας στον τομέα της Ενέργειας και όχι μόνον».
.
https://twitter.com/PrimeministerGR/status/1212668362196692993
.
Από την πλευρά του ο Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι «στην Κύπρο λέμε ότι όταν βρέχει είναι ευλογία. Ιδιαίτερα στα νησιά που έχουν ανομβρία».
Αναφερόμενος στον EastMed, o Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε ότι «πρόκειται για ένα ιστορικό γεγονός η υπογραφή μιας τριμερούς, εν συνεχεία τετραμερούς συνεργασίας που θέτει τις βάσεις της εμπράκτου επιδίωξης από την αρχή όταν ξεκινήσαμε τις τριμερείς συνεργασίες. Δηλαδή, να υπάρξει συνεργασία και όχι αντιπαλότητα στη Μέση Ανατολή, ιδιαίτερα όσον αφορά τα θέματα Ενέργειας ή οτιδήποτε μπορεί να συνδέσει τα κράτη της περιοχής. Έτσι, πραγματικά, είναι μια σημαντική ιστορική μέρα και οι συνομιλίες που θα έχουμε μαζί, αλλά και εν συνεχεία με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ θέτουν τις βάσεις για την παραπέρα, ακόμα πιο ισχυρή συνεργασία με τα κράτη της Μέσης Ανατολής».
Στη συνάντηση παρόντες ήταν, επίσης, ο Κύπριος Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα Κυριάκος Κενεβέζος και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ