Η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης είναι η πραγματική απειλή για τον East Med, που η Ελλάδα θα πρέπει να αντιμετωπίσει με σθένος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΟΝ ΑΔΥΝΑΜΟ ΚΡΙΚΟ ΤΟΥ EAST MED ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

Στο Olympia εδώ και χρόνια έχουμε γράψει για την στρατηγική και γεωπολιτική σημασία του αγωγού east Med. Είναι ο αγωγός που θέτει μία νέα, αυτονόητη συμμαχία η οποία άργησε πολύ ιστορικά. Αυτή της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ. Επίσης, αυτός ο αγωγός για πρώτη φορά αχρηστεύει τον ρόλο της Τουρκίας στον ενεργειακό χάρτη.

Είναι λοιπόν απολύτως λογικό η Τουρκία να επιχειρήσει με κάθε τρόπο να τον ακυρώσει. Ας μην ξεχνάμε ότι εδώ και 10 χρόνια περίπου, διεφθαρμένοι δημοσιογράφοι ακόμα και έλληνες, που λειτουργούσαν υπέρ των τουρκικών συμφερόντων, έβλεπαν επαναπροσέγγιση Τουρκίας – Ισραήλ εις βάρος της Ελλάδας και ακύρωση του αγωγού. Εμείς το διαψεύδαμε και φυσικά δικαιωθήκαμε.

Όπως διαψεύδαμε το σενάριο που κυκλοφορεί τις τελευταίες 24 ώρες και θέλει τον αγωγό να είναι πιο συμφέρουσα λύση, από αυτόν του αγωγού Ισραήλ – Τουρκίας. Αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Το κόστος του east Med είναι πολλαπλάσιο. Και η απόφαση για την κατασκευή του είναι αποκλειστικά για γεωπολιτικούς – στρατηγικούς λόγους. Γι’ αυτό και η απόφαση κατασκευής του είναι μεγάλης σημασίας για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Η κίνηση της Τουρκίας για την σύναψη συμφωνίας με την ψευδοκυβέρνηση της Λιβύης, επιβουλεύεται ουσιαστικά το τμήμα του αγωγού μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας. Θεωρεί ότι εκεί είναι ο αδύναμος κρίκος που μπορεί να τορπιλίσει. Και εκεί θα φανεί η αποφασιστικότητα της πατρίδας μας, διότι την συγκεκριμένη πρόκληση και τις τουρκικές απειλές για ακύρωση του αγωγού, θα πρέπει να τις αντιμετωπίσει μόνη της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ