ΑΤΕΡΜΟΝΗ Η ΕΝΔΟΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ..

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

..ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΝΟΣ ΚΥΚΛΟΥ…ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ…

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ
ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΜΕΝΟ ΣΤΟ ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΣΧΑΤΗ ΙΚΕΣΙΑ, ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ….ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ…ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΟΤΙ ΑΠΟΠΟΙΗΘΗΚΑΜΕ ΤΩΝ ΔΙΔΑΓΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ…..ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΓΟΙ ΜΑΣ ΕΝ ΥΠΝΩΣΕΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ…ΑΦΥΠΝΙΣΘΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ…..
ΤΟ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΩΝ «ΓΡΑΙΚΩΝ» ΕΛΛΗΝΩΝ
Και προσθέτει ο Καπετάν Γιάννης ο Μέγας αγωνιστής και λαϊκός σοφός του 1821, με τους διαχρονικούς και προφητικους του λόγους:
….Θεέ, συγχώρεσε τους παντίδους, που θέλουν να μας πάρουν τον αγέρα που αναπνέομεν και την τιμήν, που με ντουφέκι και γιαταγάνι πήραμε. Εμείς το χρέος, το κατά δύναμιν, επράξαμεν. Και αυτοί βγήκαν σήμερον να προκόψουν την πατρίδα…Μας γέμισαν φατρία και διχόνοιαν. Αμορόζα στα κρεβάτια τους την θέλουν…Και καζαντήσαν αυτοί με πουγγιά και αγαθά και αφήκαν τους αγωνιστές, τις χήρες και τα ορφανά στην άκρη…Δεν ξηγιώνται γλυκότερα να φυλάξωμεν την Πατρίδα και να δούμεν λευτερίαν πραγματικήν. Ρωμαίγικον δεν φτιάχνεται χωρίς ούλλοι να θυσιάσουν αρετή και πατριωτισμό. Και χωρίς να πάψει η μέσα, η δική μας τυραγνία… Την Αγία πίστη, την ορθοδοξία θέλουν να μας σβήσουν, διότι η Φραγκιά δεν μας θελει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξο…Και εκάθησα και έκλαιγα για τα νέα νέα μας παθήματα….Και σκουπίζοντας τα δάκρυα μου τους είπα…Δεν βλέπετε, που θέλουν να κάμουν την Ελλάδα παλιόψαθα…Βοήθήστε διότι μας παίρνουν αυτοί οι Μισοέλληνες και άθρησκοι, ότι πολυτίμητο τζιβαϊρικόν έχομεν, Φραγκεμένους μας θέλουν τα τσογλάνια του τρισκατάρατου του Πάπα, Μην αφήσετε ΄Αγιοί μου αυτά τα γκιντί πουλημένα κριγιάτατα της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες, κάνοντας περισσότερα κακά απ΄αυτά που κατάδέχθηκε ο Τούρκος… Εσύ Κύριε, θ΄αναστήσεις τους πεθαμένους Έλληνες τους απογόνους αυτονών των περίφημων ανθρώπων, όπου στόλισαν την ανθρωπότη μ΄αρετή…
Αποσπάσματα των περίφημων απομνημονευμάτων του Γιάννη Μακρυγιάννη, τα οποία όποιος δεν διάβασε πραγματικά στερείται των λόγων του Ευαγγελίου του Ελληνισμού…..
Και οι λόγοι του Αριστοτέλη στα Πολιτικά, για τους σχεδιασμους όσων θέλουν την εξαφάνιση του Ελληνισμού και αφορούν τα αυταρχικά ή και τα δήθεν Δημοκρατικά, αλλά υποτελή στις Μεγάλες Δυνάμεις…καθεστώτα. Δεν διαφέρου πραγματικά, από τα λόγια του Μακρυγιάννη ( Μικρά αποσπάσματα)
Επιδίωξη της τυρρανίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφ ενός για να συντηρείται με τα χρήματα τους η φρουρά του καθεστώτος και αφ ετέρου, για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες…Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσον η επιβολή μεγάλων φόρων ….κλπ ( Αποσπασματικές πληροφορίες Αριστοτέλους Πολιτικά)
Και προσθέτει ο Πλάτωνας
Κάθε λαός είναι άξιος των ανθρώπων που τον κυβερνούν. Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος, από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν, πως είναι ελεύθεροι. ‘Οσοι αδιαφορούν για τα κοινά είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζωνται πάντα από ανθρώπους κατώτερούς τους. Πλάτωνας 427-347 π.Χ.
Αχ Μάνα Μεγάλη Ελλάδα, Magnae Graecia, Grande Ellade, περήφανη αγέρωχη και σήμερα μείνε, τιμώντας το μεγαλείο αυτό, που παρακαταθήκη ιερή σου άφησαν οι τιμημένοι σου πρόγονοι ΓΡΑΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ…..
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΑΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ