11/04/2021

Ντοκουμέντο – η κόρη του δολοφονημένου Σουλεϊμανί, ζητά εκδίκηση από τον Ρουχανί. Σαουδική Αραβία ο πρώτος στόχος;

img 2485
Με τον πρόεδρο του Ιράν συναντήθηκε η κόρη του δολοφονημένου στρατηγού, από τον οποίο ζήτησε εκδίκηση για το θάνατο του πατέρα της. Ο πρόεδρος του Ιράν δεσμεύτηκε ότι κάθε Ιρανός θα εκδικηθεί τους δολοφόνους.
Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, πρώτος στόχος θα είναι η σαουδική Αραβία, όπου το Ιράν θα κάνει συντονισμένα χτυπήματα ενεργοποιώντας θύλακες που ελέγχει μέσα στη χώρα. Και όχι μόνο.
Η σαουδική Αραβία αποτελεί για το Ιράν έναν εύκολο στόχο, διότι στην παρούσα συγκυρία, έχει τις ευλογίες της Τουρκίας αλλά και του Κατάρ. Δύο χώρες που βρίσκονται σε ανοιχτή ρήξη με το νέο καθεστώς της σαουδικής Αραβίας.
Ένα τέτοιο χτύπημα θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στις Ηνωμένες Πολιτείες, που έχουν εγγυηθεί την προστασία του νέου καθεστώτος έχοντας πάρει μάλιστα μία κολοσσιαία σύμβαση εξοπλιστικών. Από την άλλη Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν χιλιάδες επιλέκτων στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή, προκειμένου όμως να υπερασπιστούν τις δικές τους βάσεις και στρατιωτικούς. Προκειμένου να αποτρέψουν το Ιράν να χτυπήσει ευθέως αμερικανικά συμφέροντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ