ΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΡΩΜΙΩΣΥΝΗΣ – ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΞΙΤΗΛΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχετικά με άρθρο ΤΟ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΩΝ ΓΡΑΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, τιμημένοι αναγνώστες επειδή χρειάζονται χιλιάδες τόμοι για να καταγραφεί η τιμημένη πορεία και ιστορία των Γραικών Ελλήνων θα σταθώ εν συντομία στα …ανεξίτηλα πνευματικά ίχνη της Ρωμιωσύνης …

στους θησαυρούς της Ρωμιωσύνης, που δεν αναφέρθηκαν στο σχετικό κείμενο….., αλλά επαναλαμβάνω ότι μόνο στο άπειρο της φιλοσοφίας και ιστορίας μπορούν να χωρέσουν….ατέρμονη η ιστορία μας….φάρος με άσβεστο ιερό φως, παγκόσμιος για όλο τον κόσμο…..
Ας φροντίζουν οι δόλιοι άπονδοι φίλοι μας αλλά και εμείς οι ίδιοι να μην σβήσει ΠΟΤΕ. Θα σκοτεινιάσει ο πολιτισμένος κόσμος ή θα συμβιώσουμε με βαρβάρους απολίτιστους και θα υποταχθούμε και στη ψυχή και στο σώμα στους πολεμοχαρείς, αιματόβρεκτους νεοσουλτάνους της πάλαι ποτέ Οθωμανικής Αυτοκρατορίας……Αφυπνισθείτε δόλιοι άσπονδοι σύμμαχοι….αφυπνισθείτε ΠΑΝΕΛΛΗΝΕΣ….Όποιος δεν διδάσκεται από την ένδοξη ιστορία του, είναι αναγκασμένος να υποστεί και πάλι εθνικές καταστροφές…..
…..Φίλοι μου, μας λεηλάτησαν τους θησαυρούς μας, τα ιερά μας κειμήλια, την ανεπανάληπτη αρχαία μας τέχνη…..τα ιερά και όσια και βρίσκονται σήμερα σαν ξένα σώματα στα δήθεν Αρχαιολογικά Μουσεία όλων των μεγάλων πόλεων του κόσμου…Μόνο το πνεύμα το Ελληνικό αθάνατο δεν μπορούν στους ώμους να σηκώσουν για να το πάρουν και να φύγουν…αυτό δεν έχει κρικέλια για να το γαντζώσουν….Συγκλονίζεσαι.. δακρύζεις.. συγκινείσαι αλλά και αγανακτείς όταν επισκέπτεσαι αυτά τα Μουσεία….που είναι ΕΛΛΗΝΙΚΑ…σε ξένα μέρη ..αφιλόξενα και αταίριαστα για την ανεπανάληπτη Ελληνική τέχνη και σοφία….Και όταν βάλεις την φαντασία σου να δουλέψει ….τι θα ήταν αυτά τα μουσεία χωρίς τους κλαπέντες ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ …., αυτόν τον ανώτερο Πολιτισμό της τέλειας άψογης τέλειας Ελληνικής τέχνης, που καπηλεύονται οι ξένοι, διαπιστώνεις …ότι μόνο Art Gallery θα καταντούσαν με πίνακες αφηρημένης τέχνης…και η ιστορία τους θα ήταν μια ασήμαντη νουβέλλα μπροστά στην γιγαντιαία Ελληνική ιστορία..
Έκαναν λένε την Αναγέννηση στην Ευρώπη τον Μεσαίωνα….Την νόθα αναγέννηση τους πλασματικά την έπλασαν από τα κλεψίτυπα συγγράμματα, αλλά και τους θησαυρούς του ένδοξου Ελληνικού Βυζαντίου και της αρχαίας Ελλάδας που αυτοί πρώτοι άλωσαν λεηλάτησαν και κατέστρεψαν …Οι ΒΑΡΒΑΡΟΙ σταυροφόροι….Δεν άφησαν τίποτα…το 1204….Το Βατικανό ήταν αυτό που έκανε έναρξη της αρχής του τέλους του Ελληνικού Βυζαντίου …ας μην ξεχνάμε… Το ένδοξο πνεύμα αθάνατο Ελληνικό δεν πλανάται μόνο στα Μουσεία των Αρχαιοκαπήλων, δολίων κλεφτών, λαθρεμπόρων, καταχραστών, ολετήρων του Ελληνισμού….Το πνεύμα αυτό μεταμορφωμένο σε Ερινύα θα τους κατατρέχει αιώνια για τα δεινά που επέφεραν στους Έλληνες…Αιδώς. Μιλούν και πράττουν οι δόλιοι ολετήρες οι ευεργετηθέντες από τον Ελληνικό Πολτισμό…..ακόμη και μέχρι σήμερα που ανέχονται τους Βαρβάρους Τούρκους που επιβουλεύονται ότι Ελληνικό…Ας συνεχίσουν και …υπόδουλοι και στο πνεύμα και στο σώμα θα καταντήσουν….και σε βαρβαρότητα θα περιπέσουν…μαζί με τους Βαρβάρους….χέρι…χέρι… στα τάρταρα θα πέσουν….
Ποιός ΟΗΕ, ποιό διεθνές δικαστήριο της Χάγης, ποιός διεθνής οργανισμός προστάτευσε τα ελληνικά δίκαια…Ποιός απαίτησε να επσιτραφούν οι αμύθητοι αρχαιολογικοί θησαυροί του Ελληνισμου στην Ελληνίδα μάνα γη που τα γέννησε και έπλασε;;;
Τελική διαπίστωση είναι ότι όλοι συμμετέχουν στον διεθνή ανθελληνικό θίασο, αλλά κάποια στιγμή η αυλαία θα κλείσει…και δικαιοσύνη θα αποδωθεί….
Ίδε.
Προστασία πολιτιστικών αγαθών σε περίπτωση πολέμου, Διασκέψεις Χάγης, 1899 και 1907 και πλήρης επικύρωση. Χάγη 1954. Πλήρης επικύρωση το 1964. Πρόσθετο πρωτόκολλο Χάγη 26-3-1999, που προστατεύει και παρεμποδίζει εξαγωγή πολιτιστικών κατεχόμενων πολιτιστικών αγαθών και ρητά τονίζει ότι παράνομες αρχαιότητες επιστρέφονται άμεσα στη χώρα από την οποία παράνομα έχουν εξαχθεί. UNESCO, 1970 N. 1103/1980, Παρίσι 18-20/5/2015 STOP ILLICITY TRAFFICKING. Εγκρίθηκε ομόφωνα από 112 παρόντα κράτη…κ.λ.π.
Η Τουρκία υπέγραψε τις συμβάσεις UNESCO, τελικά το 1983, αλλά συνεχίζει στη Κύπρο ακάθεκτη να κάνει λαθρανασκαφές και λαθρεμπόριο κυπριακών αρχαιοτήτων, όπωςέπραττε και επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και τα «πωλούσε» σε διεθνείς λαθρεμπόρους και αρχαιοκάπηλους.
Ti άλλο να προσθέσω εγώ ο άσημος μπροστά στον γίγαντα της Ελληνικής ιστορίας…..ιερή, εθνική αγανάκτηση σε διακατέχει και δεν γνωρίζεις τα όρια του τέλους…..μπροστά στις τόσες προδοσίες που δέχεται ανά τους αιώνες αυτός ακαταμάχητος λαός, ο καλός και αγαπημένος, ο πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος …….αλλά που μόνο μπροστά στους ήρωες νεκρούς του γονατίζει……
Ας ευχόμαστε και πάλι, το 2020 να είναι το σωτήριο έτος και για την Ελλάδα και για την μαρτυρική Κύπρο.
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ – ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ.
www.ledrastory.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ