Οι ευχές του Πούτιν για τα Χριστούγεννα που γιορτάζονται σήμερα στη Ρωσία με το παλαιο ημερολόγιο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

32374680 ea1b 48b4 a0df ac0996935348Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ευχήθηκε καλά Χριστούγεννα στους Ορθόδοξους Χριστιανούς και όλους τους Ρώσους που γιορτάζουν σήμερα, επαινώντας ταυτόχρονα τον ρόλο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη ζωή της χώρας.

«Εύχομαι υγεία και ευημερία στους Ορθόδοξους Χριστιανούς και όλους τους Ρώσους πολίτες που γιορτάζουν τα Χριστούγεννα», δήλωσε ο Πούτιν στο μήνυμά του για τη σημερινή γιορτή, όπως έκανε γνωστό το Κρεμλίνο.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο, κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών, «εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο μοιράζονται τη χαρά και την ενθουσιασμό, τα ξεχωριστά συναισθήματα του να συμμετέχεις στις από αιώνες παραδόσεις που περνούν από γενιά σε γενιά».
Αυτές οι γιορτές, συνέχισε, γεμίζουν τις καρδιές των ανθρώπων με «αγάπη και πίστη στον θρίαμβο του καλού και της δικαιοσύνης».
Ειδικότερα, ο Πούτιν τόνισε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και άλλες χριστιανικές οντότητες στη Ρωσία στην «ενίσχυση των πνευματικών και ηθικών θεμελίων της κοινωνίας, στη διατήρηση της ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς και στην εκπαίδευση της νεολαίας».
«Ένα τόσο μεγάλο, γόνιμο έργο είναι πολύ σημαντικό και αξίζει τη βαθύτερη αναγνώριση», πρόσθεσε.
Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί στη Ρωσία γιορτάζουν την Ημέρα των Χριστουγέννων στις 7 Ιανουαρίου.
Το βράδυ της Δευτέρας, ο Πούτιν βρέθηκε στον Καθεδρικό Ναό της Μεταμορφώσεως στην Αγία Πετρούπολη για να παρακολουθήσει την ολονύκτια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ