Μία μαύρη νύχτα για την Ελλάδα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img 2510

ΕΧΘΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΡΑΜΠ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Ακύρωσε ακόμα και την προσωπική του δήλωση ο Κ. Μητσοτάκης!

Παρά την ορθότατη παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την φαρσοκωμωδία με τον μονόλογο Τραμπ πριν από την συνάντηση αναφορικά με το θέμα της Λιβύης, δυστυχώς η νύχτα αυτή είναι εξαιρετικά κακή για την Ελλάδα και άκρως ανησυχητική για το τι μέλλει γενέσθαι.

Η συνάντηση Τραμπ – Μητσοτάκη αλλά και οι διευρυμένες συναντήσεις, κράτησαν μόλις λίγα λεπτά. Κοινώς, ουσιαστική συνάντηση δεν υπήρχε. Ή αλλιώς, ο Τραμπ τερμάτισε την συνάντηση κακήν κακώς.

Η συμπεριφορά του προέδρου Τραμπ απέναντι στον έλληνα πρωθυπουργό ήταν άκρως απαξιωτική. Σε όλα τα επίπεδα. Ενώ είχε ήδη απορρίψει και την κοινή συνέντευξη τύπου, επέβαλε έναν μονόλογο χωρίς να έχει ενημερώσει την Ελληνική πλευρά, όπου ο έλληνας πρωθυπουργός ήταν σαν να μην υπήρχε.

Σε αυτό τον μονόλογο μάλιστα, ο πρόεδρος Τραμπ έκανε δύο βαρύτατα συκοφαντικές αναφορές κατά της Ελλάδας. Και μία επιπλέον προσβλητική.

Πρώτη συκοφαντία, αναρωτήθηκε εάν υπήρχαν έλληνες τζιχαντιστές που πολεμούσαν στο πλευρό του ισλαμικού κράτους! Αποσιωπώντας πλήρως ότι η ίδια η Τουρκία είναι το ισλαμικό κράτος.

Δεύτερη συκοφαντία, ότι η Ελλάδα δεν πληροί τις υποχρεώσεις της απέναντι στο ΝΑΤΟ. Καλώντας τη μάλιστα να συνεισφέρει χρηματικά για την …άμυνα της Ουκρανίας!

Και μια μεγάλη προσβολή, μπροστά στον έλληνα πρωθυπουργό, αποκάλυψε ότι είχε μιλήσει για το θέμα της Λιβύης με όλους, εκτός από την Ελλάδα που είναι άμεσα εμπλεκόμενη! Σαν να μην υπήρχε η Ελλάδα στο χάρτη, σαν να μην υπήρχε ο έλληνας πρωθυπουργός δίπλα του.

Το Ολυμπία είχε αποκαλύψει εχθές ότι ένας από τους λόγους της διαφαινόμενης κακής συμπεριφοράς της αμερικανικής πλευράς προς την Ελλάδα, είναι η νέα συμφωνία με την Cosco. Για την οποία η αμερικανική πλευρά είχε προειδοποιήσει την Ελλάδα. Όλο το παρασκήνιο εδώ.

Η πληροφορία μας αυτή επιβεβαιώθηκε από την συμπεριφορά της ελληνικής πλευράς, που έσπευσε να διαβεβαιώσει την αμερικανική πριν την συνάντηση ότι θα αποβληθούν οι κινέζοι από το δίκτυο 5G.

Φαίνεται όμως ότι υπάρχει κάτι βαθύτερο. Και αυτό δεν μπορεί να είναι μόνο η προσωπική σχέση του Τραμπ με τον Ερντογάν. Θα πρέπει η ελληνική πλευρά και προσωπικά ο πρωθυπουργός να διερευνήσει και να καταλήξει στους λόγους αυτής της άθλιας συμπεριφοράς προς το πρόσωπό του και κατ’ επέκταση στην Ελλάδα. Και να κάνει άμεσα τις απαραίτητες ενέργειες εάν έχει αυτός κάποια προσωπική ευθύνη, αλλιώς να αλλάξει πλήρως στρατηγική.

Διότι η συνάντηση σήμερα – και ελπίζουμε ολόψυχα να διαψευστούμε – είναι πολύ κακός προπομπός για το τι θα επακολουθήσει. Και αυτό πρέπει πάσει θυσία να αποτραπεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ