"Πολύ ικανοποιημένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την συνάντηση με τον Ντόναλντ Τράμπ" κυβερνητικός εκπρόσωπος για τη συνάντηση Τραμπ-Μητσοτάκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», τόνισε ότι η ελληνική πλευρά είναι ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα της συνάντησης Μητσοτάκη – Τραμπ, ενώ υπογράμμισε ότι η παρέμβαση του Πρωθυπουργού, όταν ρωτήθηκε ο Τραμπ για τις τουρκικές προκλήσεις, ήταν καθοριστική.

https://www.facebook.com/flashgrlive/videos/3109539215741347/?v=3109539215741347
Όπως είπε ο κ. Πέτσας, υπάρχουν τρία βασικά σημεία που δικαιολογούν την ικανοποίηση της ελληνικής πλευράς:
-Επιβεβαιώθηκαν οι άριστες σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ, οι οποίες βρίσκονται στο καλύτερο σημείο των τελευταίων δεκαετιών.
-Τα σχόλια από την πλευρά του Τραμπ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας ήταν εγκωμιαστικά
-Η κυβέρνηση των ΗΠΑ και βέβαια ο Τραμπ έχουν πλέον ξεκάθαρη άποψη για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.
Όπως είπε ο κ. Πέτσας, θα πρέπει να τονιστούν οι εξελίξεις στην αμυντική συνεργασία μεταξύ των δυο πλευρών, τόσο με την αναβάθμιση των F-16, όσο και με τις συζητήσεις για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα των F-35, όπου πρόθεση μας είναι η συμφωνία για την απόκτηση μιας μοίρας αεροσκαφών.
Ενώ, όπως συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας, δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητη και η συνεργασία στον τομέα της εκπαίδευσης.
Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, για το ραντεβού Μητσοτάκη – Τραμπ, υποστήριξε ότι «η μικροψυχία ξεχειλίζει», σε αυτή.
Τέλος είπε ότι την Παρασκευή, ο Πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τη συνάντηση του με τον Τραμπ, αλλά και για τα κρίσιμα εθνικά θέματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ