Ο Γιώργος και εμείς καταστρέψαμε τη χώρα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

20111205-090026.jpgΟ Γιώργος Παπανδρέου και εμείς οι υπουργοί του είμαστε οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για την καταστροφή της χώρας μέσα σε δυο χρόνια. Με αυτήν τη δήλωση-ομολογία ο υπουργός Ανάπτυξης (και μέλος της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ) Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ξεκίνησε την (εσωκομματική) προεκλογική του εκστρατεία, ζητώντας μάλιστα από τον τέως πρωθυπουργό επί της ουσίας να φύγει ακόμη και από τη χώρα! «Η δική μας διετής διακυβέρνηση οδήγησε σε αδιέξοδα, κοινωνικά, οικονομικά, εθνικά. Οδήγησε σε φτώχεια και κοινωνική αποσύνθεση, πρωτοφανή οικονομική ύφεση που φτάνει το 5% και πλέον, σε εθνική ταπείνωση, εθνική αναξιοπρέπεια και κρατική αποδιοργάνωση» είπε επί λέξει ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος κατ’ αυτόν τρόπο αχρήστευσε πλέον κάθε προπαγανδιστικό επιχείρημα του ΠΑΣΟΚ ότι δήθεν παρέλαβε καμένη γη το 2009 και ότι δήθεν η Ν.Δ. ευθύνεται για την κρίση που διαλύει τη χώρα και την κοινωνία.
Ο υπουργός Ανάπτυξης προχώρησε σε αυτήν την (καθυστερημένη) παραδοχή σε μια προσπάθεια να διασωθεί ο ίδιος από την κατακραυγή που φουντώνει εναντίον όλων στο ΠΑΣΟΚ. Αλλωστε δεν έκανε καμία ουσιαστική αυτοκριτική ούτε έδωσε καμιά εξήγηση για το γεγονός ότι επί δυο χρόνια στήριζε σε κάθε ψηφοφορία και κάθε απόφαση αυτήν την κυβέρνηση που οδηγούσε τη χώρα στα βράχια. Ούτε βέβαια μπορεί να απαλλαγεί των ευθυνών του, καθώς υπήρξε, ως κορυφαίο στέλεχος και υπουργός, συνεργός και συνδιαμορφωτής αυτής της πορείας. Μέχρι και φανατικός υπέρμαχος του δημοψηφίσματος είχε εμφανιστεί δημοσίως, ενώ είναι κοινό μυστικό ότι διεκδικούσε ως την τελευταία στιγμή το υπουργείο Οικονομικών..
Μιλώντας στο πρωινό του Mega, την ώρα που αγριεύει ο εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ, κ. Χρυσοχοΐδης έδειξε στον Γ. Παπανδρέου την πόρτα εξόδου από την ηγεσία, «απαγορεύοντάς» του μάλιστα να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα, και αυτό γιατί με τα προβλήματα που έχει ο τόπος «μόνο σε αποικία θα μπορούσε να είναι υποψήφιος». Προκάλεσε δε αιφνιδιασμό και εκνευρισμό στο περιβάλλον του τέως πρωθυπουργού, αλλά και στους δελφίνους, που άρχισαν τα τηλεφωνήματα μεταξύ τους.
Συνεχίζοντας την ολομέτωπη επίθεση στον τέως πρωθυπουργό τόνισε ότι «υπάρχει έλλειμμα εμπιστοσύνης και όταν μεταξύ λαού και ηγεσιών υπάρχει έλλειμμα εμπιστοσύνης και δεν μπορεί να αποκατασταθεί, ο ηγέτης αποχωρεί». Ζήτησε δε άμεση αλλαγή, πριν από τις εκλογές, προτείνοντας κίνηση των διαδικασιών αμέσως μετά τις γιορτές. «Αν δεν το ανοίξουν αυτοί που πρέπει, τότε θα το ανοίξουμε εμείς» είπε, τασσόμενος και κατά της διαρχίας.
Η δημόσια αντεπίθεση εκδηλώθηκε από τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη, ο οποίος δήλωσε ότι «στην πολιτική πρέπει να υπάρχει και η ηθική. Ο καθένας σήμερα μπορεί να κρίνει και την προπέτεια και την αλαζονεία και την αχαριστία» και ότι «λύσσαξαν κάποιοι να μην είναι πρωθυπουργός ο κ. Παπανδρέου, λύσσαξαν να τον εξαφανίσουν και λυσσάνε ακόμα και σήμερα». Αντιστοίχως, ότι «δεν μπορεί να διασύρεις τον μέχρι χθες ηγέτη σου ξαφνικά» υποστήριξε ο Χρ. Πρωτόπαπας και θύμισε ότι οι επί διετία υπουργοί ήταν «στο ίδιο καράβι και συμμετείχαν στην πλεύση του». Την ίδια ώρα υπέρ του Γ. Παπανδρέου τάσσονταν στη Βουλή παπανδρεϊκοί βουλευτές, όπως η Ροδούλα Ζήση, ο Γρ. Νιώτης κ.ά.
Από την “Δημοκρατία”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ