Πενταμερής συνάντηση ΥΠΕΞ στο Κάιρο: Η Λιβύη στο επίκεντρο (βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Να συντονίσουν τις ενέργειες τους γύρω από θέματα ασφάλειας και σταθερότητας στην Αν. Μεσόγειο θα επιχειρήσουν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, της Κύπρου, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Αιγύπτου που συναντιούνται στο Κάιρο.

Η συνάντηση αναμένεται να επικεντρωθεί στην κατάσταση στη Λιβύη.
Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι στόχος της συνάντησης είναι η συμβολή προς την κατεύθυνση μιας συνολικής λύσης στη λιβυκή κρίση.
Η χώρα ταλανίζεται από εμφύλια σύγκρουση μεταξύ της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Τρίπολης και των δυνάμεων του Στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ.
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Lza5ZSLudU8&w=711&h=400]
.
Έντονη ανησυχία εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Λουίτζι ντι Μάιο, μετά την συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τους ομόλογούς του της Βρετανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας και τον Ύπατο Εκπρόσωπο για την Εξωτερική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Η Λιβύη αποτελεί μια απειλή για την Ευρώπη σε σχέση με την τρομοκρατία. Αυτός είναι ένας πόλεμος δια αντιπροσώπων. Υπάρχουν πολλές χώρες που αναμειγνύονται στον εμφύλιο και τον έχουν μετατρέψει σε πόλεμο δια αντιπροσώπων», δήλωσε ο Λουίτζι ντι Μάιο.
Κατά την συνάντηση στις Βρυξέλλες οι συμμετέχοντες υπουργοί και ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας κάλεσαν την Τουρκία να μη στείλει στρατιωτικές ενισχύσεις στη Λιβύη για τη στήριξη της κυβέρνησης της Τρίπολης, ζητώντας αποκλιμάκωση και σεβασμό του εμπάργκο όπλων.
Στην γραπτή δήλωση που εξέδωσαν οι τέσσερις υπουργοί υπογραμμίζουν την ανάγκη να αποφευχθούν μονομερείς ενέργειες όπως η υπογραφή συμφωνιών που επιδεινώνουν περαιτέρω τη σύγκρουση, αναφερόμενοι εμμέσως πλην σαφώς στην συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες που υπέγραψε η Άγκυρα με την κυβέρνηση της Τρίπολης.
euronews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ