Στη Ρόδο αμερικανικά ελικόπτερα -Αυξάνεται η αμερικανική παρουσία σε Ελλάδα και Κύπρο (βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυξάνεται η αμερικανική παρουσία στην Ελλάδα και στην Κυπριακή Δημοκρατία τα τελευταία 24ωρα, μετά την κλιμάκωση που προκάλεσε η δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμάνι, την περασμένη εβδομάδα.

Χθες το πρωί, ένας σχηματισμός αμερικανικών ελικοπτέρων Σινούκ και Μπλακ Χοκ πέταξε από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας με τελικό προορισμό την Κύπρο, όπου και θα βρίσκονται τις επόμενες εβδομάδες. Πρόκειται για τέσσερα Σινούκ, τα οποία αφού έκαναν στάση στη Ρόδο συνέχισαν για Κύπρο και τέσσερα Μπλακ Χοκ που παρέμειναν στη Ρόδο μέχρι νεωτέρας.
.
https://twitter.com/e_amyna/status/1215011616657494016
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=-QwxoobusjA&w=711&h=400]
.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, ένας παρόμοιος σχηματισμός (από αεροσκάφη Οσπρεϊ και C-130) είχε σταθμεύσει στη Σούδα για τον ίδιο σκοπό. Οπως έγινε γνωστό χθες, αργότερα μέσα στην ημέρα, η Ουάσιγκτον ζήτησε επισήμως από τη Λευκωσία την προσωρινή στάθμευση μονάδας ταχείας ανταπόκρισης στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, με βασικό έργο την εκκένωση διπλωματικών αποστολών ή τη μεταφορά άλλων Αμερικανών πολιτών από κράτη της Μέσης Ανατολής. Καθώς το αίτημα θεωρείται ότι εντάσσεται στην κατηγορία των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων, εγκρίθηκε από τη Λευκωσία με συνοπτικές διαδικασίες.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Pafospress

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ