Ζαγόρι… Πάγωσαν τα ποτάμια! Πανέμορφα στιγμιότυπα (βίντεο)

Οι χαμηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών έχουν φέρει δυσκολίες στην καθημερινή δραστηριότητα όμως δημιουργούν και εντυπωσιακές εικόνες σε πολλά μέρη της Ηπείρου.

Παγωμένα και πανέμορφα στιγμιότυπα από το Ζαγόρι όπου τα ποτάμια του σε πολλά σημεία πάγωσαν. Μοναδικό το τοπίο στο γεφύρι του Κόκκορη, ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία του Ζαγορίου. Σήμερα πέτρα και πάγος είναι αυτά που κυριαρχούν. Η φύση δημιουργεί τις πιο όμορφες εικόνες και τις χαρίζει απλόχερα στους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.
Η θερμοκρασία στην περιοχή για αρκετές ημέρες είναι πολύ χαμηλή. Υπάρχουν περιοχές μάλιστα όπου ο υδράργυρος δεν ανεβαίνει πάνω από το μηδέν στην διάρκεια του 24ωρου.
Αποτέλεσμα αυτών των καιρικών συνθηκών είναι οι παγωμένες εικόνες…
zagori pagomena potamia1
Στο παγωμένο ποτάμι βρέθηκε νωρίτερα σήμερα ο Δήμαρχος Ζαγορίου Γιώργος Σουκουβέλος και ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Ρούσκας. Όπως ανέφερε ο κ. Σουκουβέλος το Ζαγόρι έχει τον τρόπο του να ξαφνιάζει ευχάριστα ακόμη και τους μόνιμους κατοίκους όλη την διάρκεια του έτους. Και τις τέσσερις εποχές.
«Ζούμε σε ένα πανέμορφο τόπο. Κάθε μέρα μπορεί να αντικρύσει κάτι διαφορετικό. Αυτή είναι η μαγεία» σημείωσε μιλώντας στο Epiruspost.
Τα ποτάμια του Ζαγορίου είχαν παγώσει σε κάποια σημεία και πριν μερικά χρόνια. Κάθε φορά όμως έχουν την ιδιαίτερη ομορφιά τους.
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=FkQsQbtpZeU&w=596&h=332]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ