ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΕΠΟΚ – ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΠΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σήμερα θα κάνω μια εξαίρεση και αντί άρθρου, τιμητικά θα γράψω ένα αφιέρωμα σε ένα μοναδικό σύλλογο ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ που ζουν και εργάζονται στην μητέρα πατρίδα ΕΛΛΑΔΑ, διότι τους αξίζει.

Η πλειοψηφία από αυτούς είναι πρόσφυγες και μετοίκησαν αρχικά στην Αθήνα από το 1974 και αργότερα ξαπλώθηκαν σε όλη την Ελληνική επικράτεια, όπου εργάστηκαν φιλότιμα και διέπρεψαν σε όλους τους τομείς. Από τότε, τα μαύρα χρόνια της προδοσίας, εγκατάλειψης και εθνικής καταστροφής της ιδιαίτερης τους πατρίδας, συνεχίζουν με ψηλά το κεφάλι απτόητοι και αταλάντευτοι να αγωνίζονται για τα δίκαια του Ελληνισμού και της μαρτυρικής ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΥΓΕ.
Αντώνιος Αντωνάς – Συγγραφέας.
Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων Ελλάδος Σχετικά με το σύλλογο
Ο ΕΠΟΚ στην Ελλάδα έχει συγκεκριμένη αποστολή, ρόλο και όραμα που βασίζονται σε τρεις άξονες δράσης:
· Ο πρώτος άξονας, αφορά τους αγώνες για την Κύπρο μας, τη Μακεδονία, τη Θράκη και το Αιγαίο μας.
· Ο δεύτερος άξονας αφορά το όραμα μας για έναν ΕΠΟΚ Δυνατό, Αγωνιστικό, με έντονη παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα και με πολλά μέλη, Ελληνοκυπρίους και Ελλαδίτες.
· Ο τρίτος άξονας αφορά την πραγματοποίηση εκδηλώσεων που σκοπό έχουν να φέρουν τους Συναγωνιστές πιο κοντά, για σύσφιξη των δεσμών ανάμεσα τους, μέσω πνευματικών-πολιτιστικών-καλλιτεχνικών εκδηλώσεων καθώς και εκδρομών.
Θέλουμε και επιζητούμε της δική σας βοήθεια, τη δική σας φωνή, γιατί μαζί θα προχωρήσουμε μπροστά. Εμείς, αγαπητοί μου φίλοι, επενδύουμε στα μέλη μας, επειδή πιστεύουμε ότι είναι η βασική πηγή κάθε Συλλόγου και θα πρέπει να είναι όλα ενεργά και να αξιοποιούνται κατάλληλα.
Προσπαθούμε να καλλιεργήσουμε ένα πλέγμα Αρχών και Αξιών κοινών για όλους τους φίλους μας, ώστε ο ΕΠΟΚ να αναπτυχθεί και να προχωρήσει, διότι έχει ανάμεσα στα μέλη του διαπρεπείς επιστήμονες, επιτυχημένους επιχειρηματίες, αλλά -κυρίως- ανοιχτά δημοκρατικά μυαλά. Σε αυτό το Ανθρώπινο Δυναμικό θα στηριχθούμε για να πετάξουμε ακόμα πιο ψηλά, να μεγαλώσουμε και να κάνουμε έναν ΕΠΟΚ περισσότερο Δυνατό και Ισχυρό.
ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ!
Αρχή μας είναι η Αξιοκρατία, η Ομαδικότητα, η Εμπιστοσύνη, η Αποτελεσματικότητα, η Δημιουργικότητα, ο Σεβασμός στον Άνθρωπο, η Κοινωνική Προσφορά και η Ελπίδα για την Πατρίδα και τον Τόπο μας.
Εργαζόμαστε, προτείνουμε και προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό για την Πατρίδα μας.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους Εσάς, γιατί μαζί ξεκινήσαμε και μαζί προχωράμε!
Το άνοιγμα της ιστοσελίδας του Ε.Π.Ο.Κ Αθηνών αποτελεί ένα ορόσημο στον τομέα της επικοινωνίας μεταξύ του συλλόγου και των φίλων του.
Μόνιμη επιδίωξη μας είναι η σύσφιξη των σχέσεων των Ελλαδικών και Κυπριακών Σωματείων μεταξύ τους και η συνδρομή του σε κάθε προσπάθεια να υπάρξουν σαν πολιτιστικές και κοινωνικές οντότητες στην κοινωνία μας.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η προσπάθεια μας αυτή στον τομέα της ηλεκτρονικής επικοινωνίας θα βρει απήχηση, αφού στο άμεσο μέλλον σκοπεύουμε να δώσουμε χώρο στην ιστοσελίδα μας στα μέλη μας, προκειμένου να εκφράζουν σ΄ αυτή τις δικές τους απόψεις και προτάσεις.
Τελειώνοντας αφού απευθύνω εγκάρδιους χαιρετισμούς προς όλους τους φίλους του συλλόγου θα ήθελα να εκφράσω τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μου προς τους Ν. Ταντούρη και Π.Ζαχαριάδη για τη δημιουργία της συγκεκριμένης ιστοσελίδας.
Με την ευκαιρία θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι μαζί θα αγωνιστούμε για τη Μικρή μας Πατρίδα, αλλά ταυτόχρονα θέλω να σας πω με κάθε ειλικρίνεια, ότι το Όραμα του Δ.Σ. και το δικό μου είναι ο Αγώνας για ένα Δημοκρατικό, Δυνατό ΕΠΟΚ που θα θεωρεί όλα τα μέλη, Ελλαδίτες και Ελληνοκύπριους, ‘Ενεργούς Πολίτες’ του Ελληνισμού.
ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Ζαχαριάδης Ηρακλής
Μου γράφει ο φίλτατος Πρόεδρος του ΕΠΟΚ Ηρακλής Ζαχαριάδης ευχαριστήριο μήνυμα αυτονόητου περιεχομένου/
ΜΕ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΟΚ .ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣΘΕ ΣΕ ΜΑΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.ΑΥΤΟΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ .ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΤΥΜΠΑΝΟΚΡΟΥΣΙΕΣ .ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ .ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ,ΤΗΝ ΚΟΜΟΤΙΝΗ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ,ΑΠΟ ΛΟΥΞΕΡΒΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΣΥΜΠΑΘΗΣΕΙ.ΣΑΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ. .ΝΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ …Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ .
Ηρακλής Ζαχαριάδης
Αγαπητέ Ηρακλή και όλα τα τιμημένα μέλη του ΕΠΟΚ, είναι μεγάλη μου τιμή, που γνωρίζω και τιμώ ανθρώπους πατριώτες όπως εσείς που με ανιδιοτέλεια όλα αυτά τα χρόνια δεν παύσατε να τιμάται την ιδιαίτερη σας πατρίδα μαρτυρική ΚΥΠΡΟ και τον απανταχού ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. Μιλάτε με την γλώσσα της αλήθειας ….και αυτό είναι ύψιστη τιμή.
Ευχαριστώ και εγώ θερμά που δημοσιεύεται άρθρα μου στην εξαιρετική σας αποκαλυπτική εφημερίδα. Εύχομαι καλή συνέχεια στο πατριωτικό σας έργο.
Θάρσει. Λέγων τ’ αληθές ου σφαλεί ποτε.
Σοφοκλής, 496-406 π.Χ., Αρχαίος τραγικός
Αδύνατον τ’ αληθές λαθείν.
– Αδύνατο να κρυφτεί η αλήθεια.
Μένανδρος, 4ος αιών π.Χ., Αρχαίος Έλληνας ποιητής
Ουδέν αρ’ ην φίλτερον άλλο πατρίς.
– Δεν υπάρχει τίποτε πιο αγαπημένο από την πατρίδα.
Θέογνις, 6ος αιών π.Χ., Αρχαίος Έλληνας ποιητής (Ελεγείαι Α 778)
Νοιώθω για σε, πατρίδα μου, στα σπλάχνα χαλασμό.
Αριστοτέλης Βαλαωρίτης, 1829-1879, Εθνικός ποιητής
Με εκτίμηση
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ – ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΚΥΠΡΟ.
www.ledrastory.com – cyprushellenica.blogspot.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ