ΚΑΜΑΡΩΣΤE MAΣ!

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΑ….ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΩ…..

ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΟΛΙΓΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΟΥ…….
ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ( ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ) ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ…..ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ…..ΑΛΛΑ…..
«ΑΔΕΛΦΟΙ ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ» ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΚ ΚΑΘΕΣΤΩΣ…. ΜΕ ΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑ ΣΑΣ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΒΑΡΥ ΟΠΛΙΣΜΟ….ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ…. ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ….ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ….ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΛΥΣΗ; ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΜΑΣ….ΕΛΕΩ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ….. Η ΟΠΟΙΑ …ΧΡΥΣΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΤΚ ….ΙΣΩΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΠΙΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ….. ΜΑΣ ΔΕΧΤΟΥΝ ΣΑΝ ΙΣΟΤΙΜΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ…. ΜΕ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑ…..ΑΙΔΩΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΦΕΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Οι Ελληνοκύπριοι “φουλάρουν” από τα κατεχόμενα (ΒΙΝΤΕΟ)

https://www.alphanews.live › cyprus › oi-ellinokyprioi-f…

Ελληνοκύπριοι βάζουν βενζίνη με μισή τιμή στα κατεχόμενα

https://www.protothema.gr › greece › article › ellinokup…

Ελληνοκύπριοι βάζουν βενζίνη με μισή τιμή στα κατεχόμενα

https://www.protothema.gr › greece › article › ellinokup…

Φθηνά καύσιμα στα κατεχόμενα ψάχνουν οι Ελληνοκύπριοι …

https://www.sigmalive.com › news › oikonomia › fthina…

Φθηνά καύσιμα στα κατεχόμενα ψάχνουν οι Ελληνοκύπριοι …

https://www.sigmalive.com › news › oikonomia › fthina…

Φθηνά καύσιμα στα κατεχόμενα ψάχνουν οι Ελληνοκύπριοι …

https://www.sigmalive.com › news › oikonomia › fthina…

Κατεχόμενα: Το οικονομικό σοκ αλλάζει τις ισορροπίες

www.philenews.com › oikonomia › kypros › article › fa…

Κατεχόμενα: Το οικονομικό σοκ αλλάζει τις ισορροπίες

www.philenews.com › oikonomia › kypros › article › fa…

Χοιρινό οι Τ/κ , φάρμακα οι Ε/κ – Το απαγορευμένο εμπόριο …

https://www.offsite.com.cy › articles › eidiseis › politiki

Ατελείωτες ουρές Ελληνοκυπριακών αυτοκινήτων στα Τουρκικά οδοφράγματα… Όχι! Η πλειοψηφία δεν πάει για να επισκεφθεί τις κατεχόμενες πατρογονικές εστίες, αλλά πάει για ψώνια και διασκέδαση….
Μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου 2018 αναφέρεται ότι 2 εκατομμύρια 684 χιλιάδες 175 άτομα ( Διελεύσεις), επισκέφθηκαν το κατεχόμενο τουρκικό Β. τμήμα της κατεχόμενης Κύπρου περνώντας, από τα σημεία ελέγχου κατά μήκος της γραμμής καταπαύσεως του πυρός.

Αν κατά προσέγγιση το κόστος αγορών…., αναψυχής και … λαθρεμπορίου, για κάθε Ελληνοκύπριο που μεταβαίνει στα κατεχόμενα είναι περίπου 350 Ε. τότε αφήνουμε συνάλλαγμα ματωμένο στην κατεχόμενη Κύπρο 939,461,250 Ε. ( Τα φανερά) Δια 6 μήνες 156,576,875 ΜΗΝΙΑΙΑ….! Μια άνευ προηγουμένου οικονομική αιμοδοσία στο παράνομο ΤΚ καθεστώς…, για αγορά όπλων, για συντήρηση του Τουρκικού στρατού κατοχής, επενδύσεις και αξιοποίηση των κατεχομένων ΕΚ περιουσιών….Αιδώς!
Αλήθεια, όσοι *περνάτε τα τουρκικά οδοφράγματα υπό την σκιά της κατοχικής τουρκικής σημαίας, δεν σας πιάνει δέος, δεν αισθάνεσθε εθνική ντροπή….; Όταν βλέπετε την πολιτιστική μας κληρονομιά συλημένη δεν δακρύζετε;

ΤΕΤΛΑΘΙ ΔΗ ΚΡΑΔΙΗ ΚΑΙ ΚΥΝΤΕΡΟΝ ΑΛΛΟ ΠΟΤ΄ ΕΤΛΗΣ.
ΚΡΑΤΑ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΧΕΙΣ ΒΑΣΤΑΞΕΙ ΠΟΝΟ.
Ομήρου Οδύσσεια. ( Ραψωδία υ, στίχος 18.) Ο Οδυσσέα φώναξε την παροιμοιώδη φράση, όταν επέστρεψε από την «Οδύσσεια» του και είδε την τραγική κατάσταση που επικρατούσε στο παλάτι του….
Ποτέ δεν αποτόλμησα να επισκεφθώ την αιματόβρεκτη κατεχόμενη Ελληνική Β. Κύπρο, παρ΄όλον ότι η καταγωγή της οικογένειας μου είναι από την κατεχόμενη Βατυλή Μεσαορίας και ήθελα να επισκεφθώ και εγώ τον ιερό τόπο όπου έπεσε μαχόμενος ο ήρωας αδελφός μου, οι θείοι μου, οι φίλοι μου. Εκεί που είναι οι πατρογονικές εστίες, που τις μολύνουν βάρβαροι κατακτητές….

Ναι, δειλιάζω, όταν σκέφτομαι ότι θα πατήσω αιματόβρεκτα ιερά χώματα, φοβάμαι ότι θα βουλιάξω και ψυχικά και σωματικά, φοβάμαι ότι θα μολυνθώ από τους αιματοβαμμένους βαρβάρους…. Το καθαγιασμένο αίμα των πεσόντων ηρώων Ελλήνων και Κυπρίων αδελφών….φοβάμαι ότι θα με πνίξει…οι λυγμοί και το αίμα των νεκρών μας θα με παρασύρουν σε ένα χείμαρρο πύρρειων δακρύων και αχνιζόντων αιμάτων…., που θα καταλήξει στην οργισμένη θάλασσα της Κερύνειας…..Ερυθρά θάλασσα θα βαφτεί, Νεκρά Θάλασσα… Μαύρη μαυρίλα και Μαύρη Θάλασσα θα γενεί όπως του Εύξεινου Πόντου, όπου και αυτή μαύρισε, από την γενοκτονία των Ελλήνων Ποντίων…Οι δίνες από τον χείμαρρο φοβάμαι ότι θα ρουφήξουν το πνεύμα μου…., το σώμα μου …, το είναι μου…., την ύπαρξη μου….Θα πάψω να υπάρχω…..
Και όμως αναμένω καρτερικά και προσδοκώ, όπως όλοι οι Έλληνες Κύπριοι…..
ΕΜΦΥΤΟΣ ΠΑΣΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ Ο ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΟΘΟΣ. Διονύσιος ο Αλικαρνεύς.

Πραγματικά με πύρρεια δάκρυα καταγράφω τα πιο πάνω δυσάρεστα. Δεν θέλω να προσβάλω, ούτε να εκθέσω κανένα συμπατριώτη Έλληνα Κύπριο… Όμως είναι αυτονόητου περιεχομένου τα δημοσιευθέντα και ο καθένας μας ας αναλάβει και τις ηθικές και τις πατριωτικές του ευθύνες.

Τα περί ειρηνικής συμβίωσης και επαναπροσέγγισης ως δικαιολογία και ως πρόφαση εν αμαρτίαις, για τους συμπατριώτες μου που μπαινοβγαίνουν και είναι τακτικοί επισκέπτες των κατεχομένων, είναι εκτός πραγματικότητας, εφόσον η Τουρκία και το παράνομο ΤΚ καθεστώς, εχθρικές προθέσεις, προκλήσεις και παράνομες διεκδικήσεις διατηρούν και συντηρούν κατά της Κύπρου…., αλλά και της Ελλάδας…, παραβιάζοντας κατάφωρα το διεθνές δίκαιο….Και ο ΟΗΕ, αλλά και οι άσπονδοι μας σύμμαχοι, με εγκληματική απάθεια ανέχεται… Αλλά και εμείς τους ενισχύουμε παντοιοτρόπως…….Αυτά!

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ – ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
www.ledrastory.com – cyprushellenica.bogspot.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ