New York Times: Τα συγκλονιστικά 7 λεπτά της κατάρριψης του Ουκρανικού Boeing

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα βίντεο με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που υπάρχουν διαθέσιμα παρουσιάζουν οι «New York Times», σε μία προσπάθεια να διασαφηνίσουν τι ακριβώς συνέβη στα επτά λεπτά από τη στιγμή που απογειώθηκε το ουκρανικό αεροσκάφος με τους 176 επιβαίνοντες από το διεθνές αεροδρόμιο της Τεχεράνης «Ιμάμης Χομεϊνί» με προορισμό το Κίεβο.

Το βίντεο ξεκινά από τα ξημερώματα της Τετάρτης 8 Ιανουαρίου και τα ιρανικά πυραυλικά πλήγματα εναντίον αμερικανικών στόχων στο Ιράκ, ως πράξη εκδίκησης για τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί στο πλαίσιο αμερικανικής επιχείρησης. Οι δυνάμεις Άμυνας του Ιράν τίθενται σε κατάσταση υψηλής επιφυλακής για μια πιθανή αμερικανική επίθεση.

https://www.nytimes.com/video/players/offsite/index.html?videoId=100000006911696

Τέσσερις ώρες μετά, στις 06:12 το αεροσκάφος των ουκρανικών αερογραμμών απογειώνεται από το αεροδρόμιο της Τεχεράνης. Ακολουθεί την προγραμματισμένη του πορεία και κατευθύνεται βορειοδυτικά, ανεβαίνοντας στα 2.500 μέτρα μέσα σε τρία λεπτά.

Το αεροσκάφος εκπέμπει κανονικά σήμα. Στις 06:15 όμως χάνεται από τα ραντάρ. Δεν είναι γνωστό ακόμα το γιατί αλλά το αεροσκάφος εξακολουθεί να πετάει και μέσα σε 60 δευτερόλεπτα πλήττεται από πύραυλο, με αποτέλεσμα να τυλιχθεί στις φλόγες. Σε κάθε περίπτωση, για λίγα λεπτά εξακολουθεί να πετάει και κάνει αναστροφή προς το αεροδρόμιο.

Περίπου στις 06:19 περαστικός τραβάει βίντεο με το αεροπλάνο να χάνει ύψος και τότε φαίνεται να σημειώνεται δεύτερη έκρηξη. Το αεροσκάφος προσκρούει στο έδαφος.

Το Ιράν αρνήθηκε αρχικά οποιαδήποτε ευθύνη για να παραδεχτεί τελικά το Σάββατο ότι επρόκειτο για «ανθρώπινο λάθος».

naftemporiki.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ