Ρωσική ρουλέτα στη Μόσχα: Υπέγραψε κι έφυγε ο Σαρατζ, κι άλλο χρόνο ζήτησε ο Χαφτάρ #Libya

Όλα ανοιχτά για το μέλλον της ρωσοτουρκικής πρωτοβουλίας για τη Λιβύη- Η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας υπέγραψε το έγγραφο εκεχειρίας και αποχώρησε από τη Μόσχα (για που λέτε;) -Η πλευρά Χαφτάρ ζήτησε χρόνο ως αύριο το πρωί για να απαντήσει -Τι δήλωσε ο Λαβρόφ για τις σημερινές εξελίξεις.

Η δήλωση του Ρώσου ΥΠΕΞ για τις διαβουλεύσεις μεταξύ των πλευρών του λιβυκού ζητήματος:

“Το σχέδιο τελικού εγγράφου της σημερινής συνεδρίασης εξετάστηκε λεπτομερώς. Ήταν αντικείμενο πολύ σοβαρών διαπραγματεύσεων. Σήμερα μπορούμε να αναφέρουμε ότι έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος. Ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης F. Sarraj και ο Πρόεδρος του Ανώτατου Κρατικού Συμβουλίου, K. Mishri, μόλις το υπέγραψαν.
Ο διοικητής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, στρατηγός H. Haftar και ο πρόεδρος της Λιβυκής Βουλής των Αντιπροσώπων στο Tobruk Α.Saleh, θεωρούν θετικό αυτό το έγγραφο και ζήτησαν λίγο επιπλέον χρόνο μέχρι το επόμενο πρωί (Τρίτη) για να αποφασίσουν για την υπογραφή του.
Ελπίζω ότι αυτή η απόφαση θα είναι θετική. Οι εκπρόσωποι της Τουρκίας και της Ρωσίας θα συνεχίσουν να βοηθούν τα μέρη στην εφαρμογή των συμφωνιών που βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση”.

Ο πρόεδρος του ανώτατου κρατικού συμβουλίου της Λιβύης K.Mishri είπε: “Υπογράψαμε τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός χωρίς παραχωρήσεις και ετοιμαζόμαστε να επιστρέψουμε από τη Μόσχα. Δείξαμε στον κόσμο ότι η βούληση δεν προέρχεται από αραβικές πρωτεύουσες αλλά από τον λαό μας”.

Να σημειωθεί ότι οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές της λιβυκής σύγκρουσης δεν συναντήθηκαν απευθείας, καθώς ο Σαράτζ τόνισε ότι θα μιλήσει μόνο με τους “φίλους Ρώσους και Τούρκους”.

.

[wpvideo eb9YwBA9]

.

7000 στρατιώτες στέλνει ο Χαφτάρ στην Τρίπολη παρά τις συζητήσεις για εκεχειρία

Al-Arabiya: Αυτοί είναι οι όροι της συμφωνίας της Λιβύης μεταξύ Haftar και al-Sarraj

.

.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=MDIOo3Kj9dg&w=727&h=400]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ