Ξέρετε τι είναι το πρότζεκτ “No More Ransom”;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι αρχές επιβολής του νόμου και οι εταιρείες παροχής ψηφιακής ασφάλειας έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να αποτρέψουν τις εγκληματικές δραστηριότητες που συνδέονται με το λυτρισμικό.

Ο ιστότοπος “No More Ransom” είναι μια πρωτοβουλία του High Tech Crime Unit της αστυνομίας της Ολλανδίας, του Ευρωπαϊκού Κέντρου για Εγκλήματα στον Κυβερνοχώρο της Europol, Kaspersky Lab και McAfee – με στόχο να βοηθηθούν τα θύματα του λυτρισμικού να ανακτήσουν κρυπτογραφημένα δεδομένα χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουν τους εγκληματίες.

Δεδομένου ότι είναι πολύ πιο εύκολο να αποφευχθεί η απειλή παρά να καταπολεμηθεί όταν επηρεαστεί το σύστημα, το έργο στοχεύει επίσης να εκπαιδεύσει τους χρήστες σχετικά με το πώς λειτουργεί το λυτρισμικό και ποια αντίμετρα μπορούν να ληφθούν για την αποτελεσματική πρόληψη της μόλυνσης. Όσο περισσότερα συμβαλλόμενα μέρη υποστηρίζουν αυτό το έργο, τόσο καλύτερα μπορούν να είναι τα αποτελέσματα. Η πρωτοβουλία αυτή είναι ανοιχτή σε άλλα δημόσια και ιδιωτικά μέρη.

Η γενική συμβουλή είναι να μην πληρώσετε τα λύτρα. Στέλνοντας χρήματα στους κυβερνοεγκληματίες, επιβεβαιώνετε ότι το λυτρισμικό λειτουργεί, ενώ δεν υπάρχει καμιά εγγύηση ότι θα λάβετε σε αντάλλαγμα το κλειδί αποκρυπτογράφησης.

ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΛΕΙΔΩΣΕΤΕ ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΣΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΙΘΕΜΕΝΟΥΣ*;

Το λυτρισμικό είναι λογισμικό που κλειδώνει τους υπολογιστές και τις φορητές σας συσκευές ή κρυπτογραφεί τα ψηφιακά αρχεία σας. Όταν αυτό συμβαίνει, δε μπορείτε να πάρετε πίσω τα δεδομένα σας, εκτός αν πληρώσετε τα λύτρα. Ωστόσο, αυτό δεν είναι βέβαιο και δε θα πρέπει να πληρώσετε.

Η πρόληψη είναι εφικτή. Ακολουθώντας απλές συμβουλές ψηφιακής ασφάλειας μπορείτε να αποφύγετε να πέσετε θύματα του λυτρισμικού.

Δυστυχώς, σε πολλές περιπτώσεις, μόλις το λυτρισμικό εισέλθει στη συσκευή σας, μπορείτε να αντιδράσετε ελάχιστα, εκτός αν διαθέτετε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας ή εγκατεστημένο λογισμικό προστασίας.

Παρ’ όλα αυτά, μερικές φορές είναι εφικτό να βοηθήσουμε τα θύματα να αποκτήσουν ξανά πρόσβαση στα κρυπτογραφημένα τους αρχεία ή τα κλειδωμένα συστήματα, χωρίς να απαιτείται η καταβολή λύτρων. Δημιουργήσαμε μια δεξαμενή κλειδιών και εφαρμογών που μπορούν να αποκρυπτογραφήσουν δεδομένα που έχουν κλειδωθεί από διάφορους τύπους λυτρισμικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ