ΕΚΤΑΚΤΟ: Τεράστια έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο στην Ισπανία -Αναφορές για απώλειες και αγνοούμενους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια τεράστια πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε χημικό εργοστάσιο στην Tarragona της Ισπανίας μετά από έκρηξη προπυλενίου. Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για έναν νεκρό (κατέρρευσε κοντινό σπίτι λόγω του ωστικού κύματος), έναν αγνοούμενο και έξι τραυματίες.

Τουλάχιστον έξι άτομα τραυματίστηκαν, ένας από αυτούς πολύ σοβαρά, σε έκρηξη σε μια πετροχημική εταιρεία της Tarragona την Τρίτη το απόγευμα. Οι τραυματίες έχουν υποστεί σοβαρά εγκαύματα, σύμφωνα με την ισπανική υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

.

.

Επιπλέον, υπάρχει ένα άτομο που θεωρείται αγνοούμενο.

Η έκρηξη πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο IQOXE.

Miquel Buch, Υπουργός Εσωτερικών: “Οι πυροσβέστες επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει τοξικότητα στον αέρα, ωστόσο, καλύτερα οι κάτοικοι να παραμείνουν στο σπίτι”.

.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=8ge3DoFozKs&w=711&h=400]

.

Η έκρηξη καίει αιθυλενοξείδιο, ένα πολύ εκρηκτικό αέριο. Οι βαλβίδες οξειδίου του αιθυλενίου έχουν κλείσει από όλα τα πετροχημικά για να αποτρέψουν την εξάπλωση της φωτιάς σε άλλες εταιρείες.

Η πυρκαγιά δεν επηρεάζει το εξωτερικό της βιομηχανίας, γι ‘αυτό και οι πυροσβέστες δεν έχουν ακούσει τις σειρήνες του περιορισμού στον πληθυσμό.

H Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Καταλονίας, ανέφερε: “οι κάτοικοι καλούνται να κλειδωθούν σε ένα κτίριο και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα”.

Η στιγμή της αρχικής έκρηξης και της προκύπτουσας φλόγας πιάστηκε στην κάμερα. Δεν είναι ακόμη γνωστό αν υπήρξαν τυχόν τραυματισμοί στο περιστατικό.

.

https://twitter.com/sotiridi/status/1217148337582956545

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ