Θηλυκός Σαρτζετάκης αριστερών αποχρώσεων στην Προεδρία της Δημοκρατίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου πρώτη γυναίκα ανώτατος άρχων στην συνταγματική ιστορία μας -Τολμηρή πρόταση Μητσοτάκη -“Ναι” ή “παρών” από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σε μια τολμηρή πρωτοποριακή επιλογή ως προς το φύλο, ασφαλή ως προς την πλειοψηφία που θα την εκλέξει, αλλά με ρίσκο, γιατί είναι γνωστή η απόλυτη προσήλωσή της στον τύπο αλλά και την ουσία του Συντάγματος -στους κύκλους της Δικαιοσύνης αποκαλείται θετικά θηλυκός Σαρτζετάκης- κατέληξε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Στην Πρόεδρο του ΣτΕ Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η οποία προήχθη επί ΣΥΡΙΖΑ στο αξίωμά της και θεωρείται από τον Αλέξη Τσίπρα αριστερών αποχρώσεων. Δεν αποκλείεται μάλιστα να την ψηφίσει, ή να δηλώσει “παρών”, καθώς δεν πρόκειται να προτείνει ως αντιπολίτευση άλλο πρόσωπο.

Η κ.Σακελλαροπούλου -την υποψήφιότητα της οποίας απεκάλυψε πρώτη η ΕΣΤΙΑ στις 6 Νοεμβρίου, είναι η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται στο αξίωμα και η τρίτη κατά σειρά δικαστής. Είχαν προηγηθεί ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ Μιχάλης Στασινόπουλος το 1974 ως μεταβατικός πρόεδρος και ο Αρεοπαγίτης Χρήστος Σαρτζετάκης το 1985, ο οποίος έμεινε στην ιστορία για την άψογη εφαρμογή του Συντάγματος στις διερευνητικές εντολές για την συγκρότηση της οικουμενικής κυβέρνησης Ζολώτα.

keimeno estia1

Η κ.Σακελλαροπούλου, κόρη του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου επί ΠΑΣΟΚ, αποτελεί εισήγηση του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη και διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Είχε καταψηφίσει ως αντισυνταγματικό το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο Πρωθυπουργός πριν προχωρήσει στο διάγγελμά του επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και σε μια συνομιλία διάρκειας ενός μόνο λεπτού τον ενημέρωσε μάλλον άκομψα για την απόφασή του.

Νωρίτερα, ο κ.Μητσοτάκης είχε επικοινωνήσει με την κ.Σακελλαροπούλου για να την ενημερώσει ότι προτίθεται να την προτείνει για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα. Όταν ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες επαφές ακολούθησε το διάγγελμα…

Εφημερίδα ΕΣΤΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ