“Η συρρίκνωση της μίας πόλης, σημαίνει ανάπτυξη της διπλανής”
Μια δυσάρεστη είδηση έρχεται από το Διδυμότειχο, ενδεικτική της συρρίκνωσης της τοπικής οικονομίας.
Πρόκειται για την αναστολή λειτουργίας του τοπικού καταστήματος της Eurobank επί της οδού Βενιζέλου στο κέντρο της πόλης.
Το “λουκέτο” οφείλεται στον κύκλο εργασιών του υποκαταστήματος αναλογικά με τον τοπικό πληθυσμό, με αρνητικό προφανώς πρόσημο.
Δεν πρόκειται για το πρώτο κατάστημα που κλείνει στον Νομό Έβρου, αφού έχουν προηγηθεί τόσο “λουκέτα” όσο και συγχωνεύσεις, αλλά πρόκειται για το πρώτο που κλείνει μέσα σε αστικό ιστό Δήμου, σηματοδοτώντας ουσιαστικά την αποχώρηση από την πόλη.
“Είναι ένα ισχυρό πλήγμα, ενδεικτικό της κατάστασης. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της εγκατάλλειψης της περιοχής. Αυτοί φεύγουν γιατί έχουν ζημιά, δεν είναι κερδοφόρα. Αλλά κι εμείς που μένουμε έχουμε πάλι ζημιά”, σημειώνει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου.
Να σημειωθεί πως στο Διδυμότειχο θα λειτουργούν υποκαταστήματα της Alpha Bank, της Συνεταιριστικής Έβρου, της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς.
“Δεν είναι μόνο η τράπεζα. Το ίδιο κάνουν και άλλοι. Η συρρίκνωση μιας πόλης σημαίνει ανάπτυξη της διπλανής, αλλά μόνο πρόσκαιρα. Τώρα όλοι θα πηγαίνουν στην Ορεστιάδα και στην Αλεξανδρούπολη και σε αυτό ευθύνες έχει τόσο το κεντρικό κράτος, όσο και οι τοπικοί άρχοντες διαχρονικά. Κοιτάξτε το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και κοιτάξτε και του Διδυμοτείχου. Κοιτάξτε το Πανεπιστήμιο της Ορεστιάδας και κοιτάξτε και του Διδυμοτείχου. Όλα αυτά εμάς ποιος θα μας τα δώσει πίσω; Εμείς έχουμε προτάσεις που θα μας βγάλουν από αυτήν την αδιέξοδη κατάσταση, το θέμα είναι ποιος θα μας ακούσει”, καταλήγει ο Δημήτρης Παπακωνσταντίνου.
Μαρίνα Κριτού pameevro.gr