Τριτος Παγκοσμιος (ταξικος) Πολεμος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

του Αυγερινού Χατζηχρυσού
Την λέξη “απελευθέρωση”  χρησιμοποιούν οι ισχυροί παίκτες των Αγορών που θα βγουν κερδισμένοι από τις αλλαγές που θα φέρει το νομοσχέδιο το οποίο θα πάρει το δρόμο για τη Βουλή το επόμενο δεκαήμερο, αφού δεν ρυθμίζονται μόνο τα θέματα που άπτονται της εταιρικής διακυβέρνησης, αλλά και οι μέθοδοι λειτουργίας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Κατόπιν εορτής βέβαια καθώς μια εταιρία επί χρόνια εμφάνιζε καταθέσεις 447 εκατομμύρια ευρώ και δεν είχε τίποτα ενώ δήλωνε 589 σημεία πώλησης ενώ στην πραγματικότητα ήταν 289. Όταν αποκαλύφθηκε κανείς δεν τιμωρήθηκε, κανείς δεν ελέγχθηκε, κανείς δεν ζήτησε συγγνώμη για τους εκατοντάδες που θα οδηγηθούν και πάλι στην Ανεργία. Όλοι το γνώριζαν όπως φαίνεται, αλλά όλοι κέρδιζαν.
Δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα ο Καπιταλισμός, είναι απλά Καπιταλισμός. Τι νέο κομίζουν οι αλλαγές; Απλά στο επόμενο σκάνδαλο, “απλοποιείται” η διαδικασία. Οι επιχειρήσεις επενδύσεων και τα πιστωτικά ιδρύματα ορίζονται πλέον υπεύθυνοι για την ορθή υπαγωγή των επενδυτών στις κατηγορίες των ιδιωτών και των ειδικών επενδυτών. Δηλαδή στα κέρδη μαζί, αν σε πιάσουν θα φταίει ένας, κι όλοι οι άλλοι θα σφυρίζουν αδιάφορα, αν δεν σε πιάσουν – το πιο πιθανό – θα κερδίζουν όλοι.
Δεν είναι θέμα νόμων, γιατί είναι υπεράνω των νόμων. Οι νόμοι ισχύουν μόνο για όσους υποβάλλουν χαμηλά εισοδήματα στο Ε2. Σε αυτές τις κλίμακες αρκεί να λοξοκοιτάξεις και θα βρεθείς από το κρεβάτι σου ξυλοφορτωμένος με τα παιδιά σου, τυλιγμένος σε μια κόλλα χαρτί να κινδυνεύεις να σιτίζεσαι στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως η οικογένεια Ινδαρε.
Αν έχεις συνεργούς στα υψηλά κλιμάκια της εξουσίας, μπορείς να ξεπλύνεις 300 εκατομμύρια σε οφσορ, να πλαστογραφήσεις ασθένεια για να αποφυλακιστείς, να εμπλακείς σε συμβόλαιο θανάτου, να συμβούν ατυχήματα σε βασικούς μάρτυρες, να ασελγείς σε ανήλικους όπως ο Επσταϊν, να κατηγορείσαι για σκάνδαλα, φαρμάκων, εξοπλιστικών, χρηματιστηρίου και όλα αυτά μπροστά στις κάμερες μέρα μεσημέρι και παρά όλα αυτά να είσαι υπόδειγμα αριστοκράτη να κυκλοφορείς με ψηλά στο κεφάλι στα κοσμικά σαλόνια.BbcGlobalProtests-191030
Ο νέος ολοκληρωτισμός είναι εδώ, όχι με τάνκς, αλλά με προπαγάνδα, “νόμο και τάξη”. Με “νόμους” που ψηφίζουν οι ίδιοι για τους ίδιους με προσωρινές κυβερνητικές πλειοψηφίες κόβοντας το ισχνό κοινωνικό μέρισμα από τους αδύναμους και δίνοντας εκατομμύρια σε ημέτερους που καταλήγουν “να κάθονται πάνω τους” στραγγίζοντας την αγορά και τους μικρομεσαίους, για τους οποίους δήθεν κόπτονται. Με “τάξη” την βία της παραπληροφόρησης και των Fake News, που πείθουν τους φοβισμένους πολίτες να ψηφίσουν ενάντια στα ταξικά τους συμφέροντα, όπως οι κουλάκοι του Τολστόι ταυτίζονταν με τα αφεντικά τους, για “περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας” και να καταλήγουν ενοικιάζομενοι χωρίς πρόσωπο.
Την χρόνια που πέρασε οι indignados, οι OccupyWallStreet, οι Αγανακτισμένοι, η Κιρχνερ στην Αργεντίνη, τρόμαξαν τους “πάνω” και οι ελίτ έβαλαν τις διαφορές τους στην άκρη επαναστατώντας απέναντι στην “αμαθείς μάζες”
Οι εκλογικές νίκες και οι πολιτικές αλλαγές μπορεί να τους δίνουν την αυτοπεποίθηση ότι κερδίζουν τον ταξικό πόλεμο. Αλλά και λίγο πριν την Γαλλική επανάσταση το ίδιο πίστευε η Αριστοκρατία
Ο Αμαζόνιος παραδόθηκε από την ελιτ στον ακροδεξιό Μπολσονάρου, που εξελέγει με το σύνθημα “νόμος και τάξη” και έδωσε άδεια σε γαιοκτήμονες – κτηνοτρόφους να επεκτείνουν τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις τους καίγοντας το δάσος. Στην Αυστραλία ο επίσης ακροδεξιός προτεστάντης Σκότ Μόρισον. Στην Βολιβία ανέτρεψαν τον ιθαγενή Έβο Μοράλες προτεστάντες που κρεμάνε ολόκληρες οικογένειες ινδιάνων και τις περιφέρουν σαν τρόπαια με την βίβλο στο χέρι, στην Βενεζουέλα λευκοί οπαδοί του Γκουαϊδο που φωτογραφίζεται με εμπόρους κολομβιανών καρτέλ, έκαψαν ζωντανό 21χρονο μαύρο. Στην Χιλή που ακόμη και το νερό είναι πολυτέλεια, 100% ιδιωτικό με τον “κώδικα νερού” του Πινοσέτ, άνθρωποι είναι στους δρόμους παρά τις κρατικές δολοφονίες και “εξαφανίσεις”. Στο Χογκ Κόνγκ έκαναν Χριστούγεννα με δακρυγόνα. Στην Γαλλία τα κίτρινα γιλέκα τα διαδέχονται νέοι διαδηλωτές για το ασφαλιστικό. Στα sweatshop του Μπαγκλαντες βάζουν δίκτυα για να μην πηδάνε από τα παράθυρα τα παιδιά που εργάζονται 18 ώρες για μισό δολάριο
Ο τρίτος παγκόσμιος (ταξικός) πόλεμος είναι ήδη γεγονός. Αν και διαφορετικός δεν είναι χωρίς θύματα. Ζούμε εποχές διάλυσης και περιβαντολλογικού ολέθρου. Λιτότητα χωρίς ανάσα, κόλαση χωρίς λύτρωση. Η αντίδραση έρχεται όπως οι σπασμοί του πυρετού που προσπαθεί να νικήσει την ασθένεια.
Ο καπιταλισμός είναι ασθένεια σε όλο τον πλανήτη. Είναι ασύμβατος με την ίδια επιβίωση του ίδιου του πλανήτη.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην KONTRA NEWS της Κυριακής 12 Ιανουαρίου 2020

ΔΗΜΟΦΙΛΗ